До останньої краплі. Як вичавити весь сік з лимона без допоміжних засобів
Часто при приготуванні виникає необхідність швидко вичавити сік, а допоміжних засобів поруч не має. Виявляється вони й не потрібні.
Вичавлюючи сік з лимона нам часто не вистачає сил, щоб отримати його весь, до останньої краплі. Як виявляється, існує метод, який дозволяє отримати максимальну дозу соку без застосування допоміжних засобів.
Як швидко вичавити лимон до останньої краплі
Візьміть цілий стиглий лимон та невелику каструлю або сотейник.
Помийте лимон.
Налийте в каструлю воду та поставте на плиту на середній вогонь.
Дочекайтеся, доки вода не нагріється до 50 градусів.
Якщо не маєте кухонного термометра, орієнтуйтеся на бульбашки, які при 50 градусах починають з’являтися на дні каструлі.
Обережно покладіть лимон у нагріту воду та залиште на дві хвилини.
Після цього, за допомогою великої ложки, шумівки або половника, дістаньте лимон з каструлі та остудіть до теплого стану.
Покладіть долоню на теплий лимон та протягом кількох хвилин покачайте його по столу.
Після цього розріжте лимон навпіл та вичавіть сік.