Як суфле. Рецепт повітряних панкейків на сніданок

4 вересня 2021, 05:55

Панкейки — одне з найкращих рішень на сніданок. Розповідаємо, як приготувати ніжні оладки, як суфле.

Панкейки є традиційним американським і британським сніданком, вони дуже схожі на оладки, але, зазвичай, пласкіші. У цьому ж рецепті, поширеному в Азії, панкейки виходять повітряними та високими, а за смаком і текстурою нагадують ніжне англійське суфле.

Відео дня

Рецепт панкейків

Інгредієнти на 1 порцію (2 великих панкейки):

  • 1 велике яйце (кімнатної температури)
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. молока
  • 1,5 ст.л. цукру
  • ½ ч.л. ванільного екстракту
  • 3−4 краплі лимонного соку / оцту

Приготування:

Відокремте жовток від білка, змішайте з жовтком молоко та борошно. В однорідну суміш додайте ванільний екстракт.

Додайте до білка сік лимона або оцет для стабілізації. Збийте на середній швидкості міксера до стану білої піни. Додайте цукор і збивайте до стійких піків.

Акуратно додайте білкову масу до жовткового тіста та перемішайте.

Попередньо нагрійте сковороду, змастіть її маслом, викладіть половину тіста двома панкейками. Додайте на сковорідку 2 ч.л. води кімнатної температури і накрийте сковорідку кришкою.

Через 2 хвилини викладіть залишену половину тіста зверху на панкейки. Відразу викладати все тісто не варто було, щоб воно не розтеклося, а зберегло висоту. Додайте ще чайну ложку води, накрийте кришкою і готуйте 5 хвилин. Потім переверніть панкейки, готуйте їх 5 хвилин, вимкніть сковорідку і залиште під кришкою ще на хвилину.

Подавайте гарячими!

Якщо ви хочете приготувати один великий панкейк, готуйте з кожного боку по 7 хвилин.

Показати ще новини
Радіо НВ
X