З баклажанами та моцарелою. Рецепт гарячих бутербродів із сезонною начинкою
Гарячий бутерброд — швидка та ситна страва, яка подобається буквально всім. Розповідаємо, як приготувати сезонний варіант сендвіча з баклажаном.
Гарячі бутерброди - це завжди про сир, але зовсім не обов'язково про м'ясо. Смачну начинку можна приготувати і з овочів, баклажана, наприклад. Тим більше, це ще один спосіб приготувати цей овоч у розпал сезону.
Ці бутерброди з баклажанами досить ситні, тому їх варто подавати з чимось дуже простим і легким, наприклад, з салатом, зеленню або овочевими гарнірами.
За цим рецептом виходить близько 3-4 бутербродів, в залежності від розміру баклажана і булочок.
Рецепт гарячих бутербродів
Інгредієнти:
- 1 баклажан
- 4 ст.л. оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. італійської приправи
- 1 стакан соусу маринара (пряна томатна паста)
- ½ ч.л. солі
- 1 ст.л. вершкового масла
- ¼ ч.л. часникового порошку
- 110 г моцарели
- 4 булочки
Приготування:
Наріжте баклажан кубиками по 1-1,5 см. Подрібніть часник.
Нагрійте 2 столові ложки оливкової олії у великій сковороді на середньому вогні. Додайте подрібнений часник і тушкуйте 1-2 хвилини, потім додайте нарізані кубиками баклажани й італійську приправу. Продовжуйте тушкувати, поки баклажани не стануть м'якими (5-7 хвилин).
Додайте соус маринара в сковороду з баклажанами, перемішайте і смажте ще 3-4 хвилини. Посоліть за смаком.
Змішайте 2 столові ложки оливкової олії з розтопленим вершковим маслом і часниковим порошком.
Розігрійте духовку до 150С. Викладіть булочки на деко, розрізаними сторонами вгору. Нанесіть суміш вершкового масла й оливкової олії на поверхню булочок. Випікайте близько 5 хвилин, або поки вони не стануть золотисто-коричневими.
Вийнявши булочки з духовки, підніміть температуру духовки до 180С. Викладіть суміш баклажанів на підсмажені булочки, потім посипте моцарелою. Поверніть бутерброди в гарячу духовку і запікайте ще близько 5 хвилин або поки моцарелла не розтане.
Подавати гарячими!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.