Смакує, як осінь у селі. Рецепт пирога з грушами, яблуками та фундуком

15 вересня, 05:16
Для начинки знадобиться лікер зі смаком фундука (Фото:oat appleseed / unsplash)

Для начинки знадобиться лікер зі смаком фундука (Фото:oat appleseed / unsplash)

Ділимося рецептом закритого пирога з сезонними вересневими продуктами.

Цей пиріг готується із коржа, соковитої начинки та верхнього шару, що красиво накриває пиріг зверху. Накривати можна суцільним шаром, але плетіння виглядає стильніше.

Відео дня

Рецепт пирога з яблуками і грушами

Інгредієнти:

  • 4 груші, очищені від шкірки, нарізані шматочками по 2,5 см
  • 4 яблука Гренні Сміт, очищені від шкірки, нарізані шматочками по 2,5 см
  • Сік 2-х лимонів
  • ¼ склянки (55 г) цукрової пудри
  • 2 ст.л. франжеліко або іншого лікеру зі смаком фундука
  • 1,5 ч.л. меленої кориці
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 1 стручок ванілі
  • ¾ склянки (110 г) підсмажених лісових горіхів без шкірки
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 яєчний жовток, злегка збитий з 1 ст.л. молока
  • Збиті вершки, для подачі

Для тіста:

  • 400 г борошна плюс 1 ст.л. додатково
  • ½ склянки (75 г) цукрової пудри
  • 200 г вершкового масла
  • ¼ склянки (60 мл) води
priscilla du preez / unsplash
Фото: priscilla du preez / unsplash

Приготування:

1. Для тіста помістіть борошно, цукрову пудру та масло в кухонний комбайн і збийте, поки суміш не стане схожою на дрібні панірувальні сухарі. Поступово додайте ¼ склянки охолодженої води та збивайте до однорідності. Сформуйте з тіста кулю, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.

2. Тим часом, щоб приготувати начинку, помістіть грушу, яблуко, лимонний сік, цукрову пудру, лікер, корицю, імбир, ваніль і ½ склянки (125 мл) води у велику каструлю та відправте на середній вогонь. Гарно перемішайте та варіть 12 хвилин або поки фрукти злегка не розм’якшаться. Зніміть каструлю з вогню і відставте остигати.

3. Розігрійте духовку до 200 °C. Змастіть маслом круглу роз'ємну форму.

4. Вийміть тісто з холодильника, чверть лишіть для накривання. Розкачайте тісто між двома аркушами пергаментного паперу до товщини 5 мм, потім вистеліть ним дно і боки форми для випікання. Проколіть основу виделкою у кількох місцях і відправте в морозилку на 10 хвилин. Дістаньте тісто і випікайте корж 20 хвилин.

5. Тим часом перебийте лісові горіхи до крупної крихти, потім змішайте з коричневим цукром і додатковою 1 столовою ложкою борошна.

6. Дістаньте корж із духовки, викладіть на дно горіхову начинку, а зверху грушеву. Розкачайте залишене тісто і накрийте ним пиріг (суцільним шаром чи плетінням). Змастіть краї водою та зліпіть із основним коржем.

7. Змастіть верх збовтаним разом жовтком і молоком, потім випікайте 20−25 хвилин, поки верх не стане золотистим. Трохи остудіть пиріг у формі, потім вийміть і подавайте теплим зі збитими вершками.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X