Французький. Рецепт витонченого грушевого пирога з мигдальним кремом

3 вересня, 06:16
Для десерту варто обирати солодкі сорти груш (Фото:didi miam / unsplash)

Для десерту варто обирати солодкі сорти груш (Фото:didi miam / unsplash)

Щоб насолодитися сезоном груш, приготуйте цей неймовірно смачний пиріг.

Хоча в українській кондитерській традиції мигдаль не посідає ключового місця, він насправді є дуже цікавим інгредієнтом. Макаруни, наприклад, можна приготувати тільки з мигдального борошна, а бісквітам воно додає приємної вологості. Однак мигдаль також чудово працює з кремами, забираючи приторність і додаючи ледь помітного терпкого відтінку смаку.

Відео дня

Публікуємо рецепт французького пирога з грушами і мигдальним кремом від фуд-блогерки Оксани Кретсул.

Рецепт пирога з грушами

Інгредієнти для тіста:

  • Масло розм’якшене — 150 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Борошно — 250 г
  • Мигдалеве борошно — 30 г
  • Яйце кімнатної температури — 1 шт.
  • Сіль, ваніль

+ груша солодка м‘яка — 400−450 г

+ мигдалеві пластівці

Інгредієнти для крему:

  • Мигдалеве борошно — 100 г
  • Масло м‘яке — 100 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний — 10 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Ваніль
  • Амарето
  • Лимон

Приготування:

1. Міксером збийте масло з цукровою пудрою, додайте сіль, яйце, ваніль і знову збийте до однорідності.

2. Додайте обидва борошна в масляну суміш і перемішайте до однорідності. Поставте готове тісто в холодильник.

3. Для крему збийте м‘яке масло з пудрою, додайте яйце, ваніль, амарето, кукурудзяний крохмаль та борошно. Збивайте до кремової однорідної консистенції.

4. Очистіть грушу від шкірки та серединки, скропіть лимонним соком, щоб вона не темніла, та наріжте невеликими шматочками.

5. Розподіліть тісто по формі, проколіть виделкою в кількох місцях і випікайте при температурі 180°-190°С 5−7 хвилин.

6. Дістаньте корж, залийте всередину крем, додайте грушу і поверніть у духовку ще приблизно на 45 хвилин.

7. За 15 хвилин до готовності притрусіть пиріг мигдалевими пластівцями. Перед подачею дайте повністю охолонути.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X