За бабусиним рецептом. Шоколадний кекс із червоним вином

5 вересня, 21:30
Готовий пиріг можна полити глазур’ю або посипати пудрою (Фото:vivien vanyur / unsplash)

Готовий пиріг можна полити глазур’ю або посипати пудрою (Фото:vivien vanyur / unsplash)

Пропонуємо вам приготувати популярний в Європі пиріг, котрий підкорить вас ароматом і ніжною консистенцією.

Якщо після останнього візиту гостей чи маленького святкування чергової п’ятниці на вашій кухні застоялося червоне вино, ви можете використати його для приготування шоколадного кексу. Приготування цього десерту займає менше години, а смак робить його фаворитом багатьох кулінарів.

Відео дня

Шоколадний кекс з вином

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 250 г масла
  • 200 г цукру
  • 100 г чорного шоколаду
  • 150 мл червоного вина
  • 4 яйця
  • 1 паковання ванільного цукру
  • ½ паковання розпушувача
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. какао-порошку

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 190°C (до 170 °C з конвекцією).

2. Збийте міксером до пишної однорідної маси розм’якшене масло, ванільний і звичайний цукор. Додайте чотири яйця та гарно змішайте.

3. В іншій мисці змішайте борошно з розпушувачем, корицею і какао. Вмішайте вологу суміш у цю борошняну.

4. Гіркий шоколад можна накришити на дрібні шматочки і додати в тісто, а можна розтопити на водяній бані і потім влити та перемішати. Розтоплений шоколад подарує кексу м’якшу консистенцію.

5. Додайте червоне вино і добре перемішайте тісто впродовж 1−2 хвилини.

6. Змастіть форму для випікання невеликою кількістю масла, а потім рівномірно розподіліть у ній тісто. Відправте пиріг в розігріту духовку приблизно на 50 хвилин.

7. Після охолодження готовий пиріг можна посипати зверху цукровою пудрою і шоколадною стружкою або полити глазур’ю. Найкраще подавати зі збитими вершками чи морозивом.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X