Бюджетний, але дуже смачний. Рецепт сирного супу з куркою від шеф-кухаря
Рецептом у своїх соцмережах поділився шеф-кухар і суперфіналіст шоу МастерШеф: Битва сезонів Владислав Міцкевич.
Зазвичай сирний суп готується без м’яса, але щоб зробити його більш ситним і насиченим за смаком, Владислав Міцкевич готує його на курятині.
Рецепт сирного супу
Інгредієнти:
- Стегна курячі - 3 шт.
- Плавлений сир — 3 шт.
- Молоко — 500 г
- Вода — 500 г
- Цибуля — 1 шт.
- Борошно — 1 ст.л.
- Куркума — ½ ст.л.
- Хліб чи сухарики
- Сіль, перець, олія, вершкове масло
Приготування:
1. Наріжте курятину невеликими шматочками (шеф-кухар нарізає тонкими продовгастими шматками), дрібно наріжте цибулю.
2. Розігрійте в каструлі олію, викладіть м’ясо, а через пару хвилин додайте цибулю. Коли олії стане замало, додайте кілька кубиків вершкового масла та тушкуйте курятину до готовності.
3. Залийте м’ясо молоком, додайте сіль, перець і куркуму, гарно розмішайте. Додайте нарізаний плавлений сир і, постійно помішуючи, варіть на невеликому вогні, доки сир не розтане.
4. Розмішайте в воді борошно та влийте суміш у суп, гарно розмішайте й варіть, доки суп не матиме однорідну досить густу текстуру.
5. Підсушіть у духовці хліб, нарізавши кубиками та приправивши олією та улюбленою спецією.
Подавайте гарячим із сухариками.
Смачного!