Бюджетний, але дуже смачний. Рецепт сирного супу з куркою від шеф-кухаря

24 лютого 2023, 03:33

Рецептом у своїх соцмережах поділився шеф-кухар і суперфіналіст шоу МастерШеф: Битва сезонів Владислав Міцкевич.

Зазвичай сирний суп готується без м’яса, але щоб зробити його більш ситним і насиченим за смаком, Владислав Міцкевич готує його на курятині.

Рецепт сирного супу

Інгредієнти:

Реклама

  • Стегна курячі - 3 шт.
  • Плавлений сир — 3 шт.
  • Молоко — 500 г
  • Вода — 500 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Борошно — 1 ст.л.
  • Куркума — ½ ст.л.
  • Хліб чи сухарики
  • Сіль, перець, олія, вершкове масло

Приготування:

1. Наріжте курятину невеликими шматочками (шеф-кухар нарізає тонкими продовгастими шматками), дрібно наріжте цибулю.

2. Розігрійте в каструлі олію, викладіть м’ясо, а через пару хвилин додайте цибулю. Коли олії стане замало, додайте кілька кубиків вершкового масла та тушкуйте курятину до готовності.

3. Залийте м’ясо молоком, додайте сіль, перець і куркуму, гарно розмішайте. Додайте нарізаний плавлений сир і, постійно помішуючи, варіть на невеликому вогні, доки сир не розтане.

4. Розмішайте в воді борошно та влийте суміш у суп, гарно розмішайте й варіть, доки суп не матиме однорідну досить густу текстуру.

5. Підсушіть у духовці хліб, нарізавши кубиками та приправивши олією та улюбленою спецією.

Подавайте гарячим із сухариками.

Смачного!

Показати ще новини