Делікатес із трьох інгредієнтів. Ніжна та ароматна домашня бастурма з курячого філе

Ніжна бастурма з курячого філе (Фото:YUMAT / depositphotos)
В домашніх умовах можна приготувати безліч делікатесів і один із них — бастурма.
На прилавках магазинів бастурма займає полиці серед делікатесів і зазвичай не відноситься до продуктів щоденного споживання. Для того, щоб частіше бачити її на своєму столі, достатньо взяти лише кілька інгредієнтів і приготувати продукт самостійно.
Як приготувати бастурму з курячого м’яса в домашніх умовах
Складові
Філе куряче — 500 г
Сіль — ст.л.
Спеції за смаком — 2 ст.л.
Приготування
Дістаньте з упаковки курячі грудки, добре промийте їх під прохолодною проточною водою, позбавте прожилок і плівок. Залишки води промокніть паперовим рушником.
Насипте на дно ємності, де готуватиметься бастурма, ложку солі та покладіть на неї м’ясо. Посипте його зверху сіллю, що залишилася, закрийте ємність кришкою та приберіть в холодильник на дванадцять годин.
Дістаньте просолене філе, промийте його під проточною водою, промокніть паперовими рушниками та добре, з усіх боків, натріть спеціями. Загорніть у кілька шарів марлі та обв’яжіть нитками.
Підвісьте бастурму в приміщенні, що добре провітрюється, з температурою не вище десяти градусів. Слідкуйте за тим, щоб на неї не потрапляли сонячні промені. Через п’ять днів, можливо, трохи раніше, ваш делікатес буде готовий.
Раніше в NV розповіли про те, як приготувати хрустку курку в паніруванні. Вона виходить смачнішою, ніж у KFC. Поділилися рецептом курки на солі. Приготування простіше не буває.