Десерт мандрівників. Марко Черветті про історію та приготування крем-карамелі

3 січня 2020, 02:51

Бразильці - неймовірні ласуни, і справжній десерт крем-карамель живе в серці кожного бразильєро!

Сільпо
Фото: Сільпо

Історія цього рецепту налічує століття! Крема каталана, крем карамель, крем-брюле, крем святого Йосипа, португальський крем — це все про одне й те саме. Рецептуру, яку на територію Бразилії привезли португальці, місцеве населення довело до досконалості. Італійський шеф-кухар Марко Черветті пропонує приготувати десерт разом із ним. Марко провів багато років в Бразилії, вивчаючи при цьому місцеву кухню. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко отримав престижну міжнародну премію — він став шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.

Відео дня

Крем-карамель

Бразильський десерт із 5 простих інгредієнтів

Інгредієнти

Білий цукор 60 г

Згущене молоко 800 г

Свіже молоко 800 г

Кокосова стружка 15 г

Курячі яйця 10 шт.

Інструкція приготування

  1. Беремо сотейник і робимо карамель - до цукру додаємо трохи води і топимо його на великому вогні, постійно помішуючи. Карамель кипітиме - будьте обережні! Варимо карамель до темного кольору і переливаємо в ємність, яку потім поставимо до духової шафи. Розподіляємо карамель по дну ємності, обережно нахиляючи так, щоб вона рівним шаром лягла і на дно, і трохи на боки ємності. Відставляємо карамель охолоджуватися в безпечне місце. Вона все ще дуже гаряча!
  2. Додайте в блендер дві банки згущеного молока і потім стільки ж свіжого.
  3. Наступний крок - додати до блендеру жовтки. Щоб отримати більш щільний крем, можна додати до 10 жовтків. Щоб отримати більш легку консистенцію, додайте кілька жовтків і кілька цілих яєць. Спробуйте один раз будь-яку кількість - і потім варіюватиме за своїм смаком. Збийте всю молочно-яєчну масу в блендері до однорідного стану.
  4. Візьміть ємність із застиглою карамеллю. Висипте на карамель шар кокосової стружки, зверху обережно вилийте суміш з блендера. Поставте ємність з крем-карамеллю до заздалегідь розігрітої до 180 °С духовки і випікайте хвилин 40.
  5. Потім дайте десерту охолонути і просто перекиньте на тарілку так, щоб шар карамелі був зверху.
  6. Наріжте десерт, прикрасьте його шоколадним топінгом або топленим шоколадом.

Десерт крем-карамель: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X