Найсолодше. Секрети приготування тірамісу від італійського шефа

19 грудня 2019, 08:37

Популярний десерт дуже простий і невибагливий в приготуванні - впоратися з ним може навіть кулінар-початківець.

Сільпо
Фото: Сільпо

Тірамісу настільки смачний десерт, що важко знайти ресторан в будь-якому великому місті, де б його не було в меню. Визнаний маестро кулінарії Марко Черветті пропонує приготувати десерт разом за його рецептом. Італієць за походженням, Марко провів багато років в Бразилії, Китаї та Росії, вивчаючи при цьому місцеву кухню і вина. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став Шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.

Відео дня

За словами шефа, в правильному тірамісу немає ні збитих вершків, ні желатину — тільки прості інгредієнти заради максимально чистого, ніжного, божественного смаку!

Тірамісу

Італійський десерт Тірамісу можна подавати як порційно, так і у великій ємності.

Інгредієнти

Печиво Савоярді 10 шт.

Яйця 3 шт.

Сир Маскарпоне 250 г

Цукор 50 г

Сіль 1 г

Заварена неміцна кава (американо) 240 мл

Тертий чорний шоколад 2 г

Інструкція приготування

Загальний час: 00:25 (Час приготування: 03:00)

  1. Візьміть невеликі глибокі ємності, в одну викладіть білки від яєць, в іншу - жовтки. Трохи посоліть білки і збийте їх блендером або міксером в густу міцну піну.
  2. До жовтків додайте цукор і збийте їх до того моменту, коли цукор повністю розчиниться, потім додайте маскарпоне і перемішайте. Додаючи по столовій ложці білкової маси до жовткової, обережно перемішайте яєчну масу - ви отримали крем для нашого тірамісу!
  3. Збираємо тірамісу! Смужки печива потрібно занурити в каву, почекати кілька секунд поки печиво просочиться, вийняти і викласти одним шаром в піалу, в якій ви будете подавати десерт. Зверху на шар печива - шар крему. Потім знову печиво. Потім знову крем. Завершити потрібно шаром крему і, в ідеалі, прибрати тірамісу в холодильник на пару годин, а краще на ніч. Але якщо терпіти немає сил - зверху прикрашаєте ваш тірамісу тертим шоколадом, і він готовий!

Порада від Марко: тірамісу часто подають з пудрою какао, але шоколад набагато краще. По-перше, так смачніше. По-друге, так зручніше їсти — шоколад не потрапляє в ніс, не примушує вас чхати і кашляти. По-третє, тертий шоколад на тірамісу виглядає дуже красиво!

Рецепт десерту Тірамісу — відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X