На Великдень. Як приготувати цукати з апельсинових кірок

9 квітня 2020, 11:14

Ви викидаєте шкірку від апельсинів? Не треба так. Ми зробимо з неї таке Вкусніссімо, що ви будете купувати апельсини тільки заради шкірки.

Сільпо
Фото: Сільпо

Метр кулінарії Марко Черветті пропонує разом приготувати цукати з апельсинових кірок. Їх можна використовувати для приготування сирників, запіканок або великодньої випічки. Цукати також можна їсти просто так з чаєм. Італієць за походженням, Марко провів багато років в Бразилії, Китаї та інших країнах, вивчаючи місцеву кухню і вина. Зараз Марко є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті отримав престижну міжнародну премію — він став шефом року за версією гіда Flos Olei.

Відео дня

Цукати

З апельсинових кірок з цукром і корицею

Інгредієнти

Апельсин
Цукор
Кориця

Інструкція приготування

  1. Акуратно очистіть апельсин: зріжте верх і низ, а шкірку з боків надріжте зверху догори і зніміть такими широкими смужками. Наріжте широкі смужки на вузькі - щоб за розміром вони нагадували картоплю фрі.
  2. Доведіть воду до кипіння і киньте туди шкірку. Проваріть хвилин п'ять. Дістаньте шкірку з води. Спробуйте шкірку. Якщо гірка - повторіть всю процедуру ще раз. І, можливо, ще раз. І ще. Ну і останній раз.
  3. Шкірка лежить на тарілці - а ви робите цукровий сироп. Для цього в невеликій каструлі змішайте в рівних пропорціях воду і цукор, розчиніть і киньте шкірку. Коли шкірка в сиропі закипить - зніміть каструлю з вогню, цукати готові!
  4. Тепер обережно викладіть цукати на друшляк, кожну смужку окремо. Зайвий сироп має стекти, а цукати - охолонути. Усе! Вони готові. Тепер є декілька варіантів поведінки.
  5. Якщо ви хочете додавати ваші цукати до сирників, запіканок - просто залиште їх там же, в друшляку, на добу. Вони трохи підсохнуть і будуть готові до ваших кондитерських шедеврів.
  6. Якщо ж ви хочете їсти їх просто так - з'єднайте цукор з корицею, обваляйте в ньому цукати, і ... починайте мріяти про власний кондитерський бренд.

Як зробити цукати: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X