Страва з 15 століття. Рецепт українського холодного бурякового супу таратута
Рецептом поділився кулінарний експерт і автор блогу My Happy Food Едуард Насиров.
«Сьогодні у нас традиційна українська страва часів польсько-литовського правління, а саме таратута — холодний пікантний суп, який дуже легко приготувати, особливо актуальний влітку! Таратуту подають іноді як салат або закуску, до м’ясних чи рибних страв, а в піст і до печеної картоплі», — розповів про страву кулінар.
Рецепт холодного супу з буряка
Інгредієнти (на 3−4 порції):
- 3 буряка
- 300 г квашених огірків
- 1 цибулина, подрібнити
- 3 ст.л. олії
- 1,5−2 ст.л. хрону
- близько 2 х склянок розсолу з-під огірків
- близько 1−1,5 склянок води у якій варився буряк
Приготування:
1. Очистіть буряки і наріжте кружальцями 0,5−1 см завтовшки. Залийте його холодною водою та варіть до готовності у несолоній воді. Відвар не виливайте.
2. Наріжте огірки дрібними кубиками, подрібніть цибулю. Перекладіть усі підготовлені інгредієнти в миску, додайте хрін і олію.
3. У огірковий розсіл додайте 1 склянку бурякового відвару, залийте ним овочі, перемішайте та приберіть у холодильник мінімум на добу.
4. Подавайте страву як суп чи, зливши росзіл і додавши зелень, як салат.
Смачного!