Страва з 15 століття. Рецепт українського холодного бурякового супу таратута

26 липня, 21:01
Страву можна подавати як суп чи як салат (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Страву можна подавати як суп чи як салат (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом поділився кулінарний експерт і автор блогу My Happy Food Едуард Насиров.

«Сьогодні у нас традиційна українська страва часів польсько-литовського правління, а саме таратута — холодний пікантний суп, який дуже легко приготувати, особливо актуальний влітку! Таратуту подають іноді як салат або закуску, до м’ясних чи рибних страв, а в піст і до печеної картоплі», — розповів про страву кулінар.

Відео дня

Рецепт холодного супу з буряка

Інгредієнти (на 3−4 порції):

  • 3 буряка
  • 300 г квашених огірків
  • 1 цибулина, подрібнити
  • 3 ст.л. олії
  • 1,5−2 ст.л. хрону
  • близько 2 х склянок розсолу з-під огірків
  • близько 1−1,5 склянок води у якій варився буряк

Приготування:

1. Очистіть буряки і наріжте кружальцями 0,5−1 см завтовшки. Залийте його холодною водою та варіть до готовності у несолоній воді. Відвар не виливайте.

2. Наріжте огірки дрібними кубиками, подрібніть цибулю. Перекладіть усі підготовлені інгредієнти в миску, додайте хрін і олію.

3. У огірковий розсіл додайте 1 склянку бурякового відвару, залийте ним овочі, перемішайте та приберіть у холодильник мінімум на добу.

4. Подавайте страву як суп чи, зливши росзіл і додавши зелень, як салат.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X