Перевірена роками. Рецепт домашньої кабачкової ікри

23 липня, 05:55
До ікри можна додати паприку чи інші спеції на смак (Фото:facebook.com/my.happyfood.Ukraine)

До ікри можна додати паприку чи інші спеції на смак (Фото:facebook.com/my.happyfood.Ukraine)

Автор блогу My Happyfood та книги Все буде Happyfood Едуард Насиров поділився перевіреним рецептом ікри на зиму.

«Привіт друзі! Поки сезон кабачків у розпалі хочу поділитися з вами рецептом дуже смачної кабачкової ікри! Це бюджетна страва, яку можна заготувати про запас, і з огляду на теперішні реалії це має сенс», — описав рецепт кулінар.

Відео дня

Рецепт кабачкової ікри

Інгредієнти на 6−8 півлітрових банок:

  • 3 кг кабачків
  • 2 кг стиглих томатів
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 1 кг моркви
  • 1 кг цибулі
  • 1 ск. рослинної олії
  • 2 ст.л. солі
  • 4 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. оцту
  • 1 ст.л. італійських трав

Приготування:

1. Кабачки та моркву натерти на великій тертці, цибулю дрібно порізати.

2. У глибоку сковороду налити олію, злегка обсмажити кабачки, додати цибулю і моркву. Готувати на середньому вогні 15−20 хвилин.

3. Додати томати, томатну пасту та прянощі, тушкувати помішуючи ще хвилин 15. За бажанням на цій стадії масу можна подрібнити блендером. Додати сіль, перець, оцет і тушкувати на слабкому вогні 40 хвилин помішуючи.

4. Готову ікру розкласти у стерилізовані банки та одразу закатати. Перевернути догори дном і витримати під ковдрою до повного остигання.

За бажанням можна додати чилі/паприку чи інші прянощі.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X