Їжа вихідного дня. Рецепт запіканки портобелло від авторки гастроблогу Женя, яка їсть

8 червня 2019, 07:50

НВ спільно з творцем блогу #женякотораяест Женею Головіною продовжує рубрику Їжа вихідного дня, в якій вона ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгого робочого тижня і бунтівної п’ятниці.

Є бекон і яйця - вважай, що є сніданок. Але на одних яйцях і беконі рубрику не побудуєш, тому основою сьогоднішнього страви стане гриб портобелло, причому основою в прямому сенсі.

Відео дня

Інгредієнти:

  • два великих портобелло
  • бекон
  • 30 грам тертого сиру
  • шпинат
  • 2 яйця

Час приготування: 25 хвилин

Наталя Кравчук / НВ
Фото: Наталя Кравчук / НВ

Розігрійте духовку до 200 °C

Перед тим, як ми перейдемо до етапу готування, на нас чекає етап художнього різьблення: виріжте з гриба серединку, перетворивши його в ємність для запікання. Можливо, це вийде не з першого разу, і поламані портобелло ви потім додасте в якесь інше блюдо.

Наталя Кравчук / НВ
Фото: Наталя Кравчук / НВ

Як тільки ідеальна грибна мисочка буде готова, викладіть її на деко, зміцніть краї смужкою бекону, засипте дно сиром, додайте кілька листочків шпинату і вибийте туди яйце.

Наталя Кравчук / НВ
Фото: Наталя Кравчук / НВ

Тепер акуратно, без зайвих рухів, поставте деко з цим витвором мистецтва в духовку і вирушайте в душ.

Наталя Кравчук / НВ
Фото: Наталя Кравчук / НВ

Час запікання залежить від того, який жовток ви любите, тому найвірнішим варіантом стане стежити за його ступенем твердості.

Класно, коли хоч в чомусь є ілюзія контролю над ситуацією!

Наталя Кравчук / НВ
Фото: Наталя Кравчук / НВ

Нехай вихідні будуть такими ж передбачувано хорошими, як жовток ідеальної консистенції.

Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X