Їжа вихідного дня. Рецепт шакшуки від авторки гастроблогу Женя, яка їсть

4 травня 2019, 09:05
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

НВ разом з Женею Головіною, авторкою блогу Женя, Яка Їсть, запускають рубрику Їжа вихідного дня - про те, що їсти і як їсти після довгого робочого тижня та бентежної п'ятниці.

Субота - мій улюблений день тижня. Адже це, мабуть, єдиний шанс для зайнятої людини приготувати щось більш складне, аніж переварене яйце. Знову ж таки, правильний суботній сніданок зазвичай перетікає в ранній обід та закінчується посиденьками з друзями. У підсумку, приготоване в суботу доїдають всі вихідні. Тому тут мова піде не тільки про сніданки. 

Відео дня

Я вірю в зрозумілу їжу, і мої рецепти не викликають почуття тривоги у того, хто готує вперше. Але при цьому вони досить оригінальні, щоб за суботніми прийомами їжі кожен міг би нескінченно захоплюватися своїми досягненнями в кулінарії. 

А поки весна радує великою кількістю на ринках свіжих овочів та зелені, для початку ми приготуємо улюблену шакшуку.

Це страва, яка найчастіше асоціюється з ізраїльською кухнею, хоча її справжня батьківщина - Туніс.

Інгредієнти: 

  • 3 помідори
  • синя цибуля
  • великий зелений перець
  • 3 яйця
  • зіра
  • мелений каєнський перець
  • кінза
  • свіжий хліб

Час приготування: 20 хвилин

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Насамперед на вершковому маслі ми обсмажимо тонко нарізані півкільця цибулі. Важливо, щоб вони не пригоріли!

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Потім додамо нарізаний перець та дамо йому добре пропаритися - він не повинен хрумтіти. 

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Наступним етапом додамо томати і почекаємо, доки википить сік.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Після цього посиплемо їх каєнським перцем, додамо зіри для пікантності та сіль за смаком.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Тепер можна збивати яйця.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Щоб яйця не пересмажилися та мали ідеальну консистенцію як знизу, так і згори, я вбиваю їх у лунки в помідорній масі.

Рівень прожарювання яєць в шакшуці - це справа смаку. Головне, щоб жовток не запікся до твердого стану, інакше страва втратить будь-який сенс. Тому ні в якому разі не можна накривати шакшуку кришкою.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Останнім кроком потрібно додати листя кінзи.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Подавати шакшуку будемо прямо в сковорідці та всією компанією вимакувати томатний сік і жовтки свіжим хлібом, у найкращих традиціях великих єврейських сімей.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Але їсти наодинці та не ділитися їжею - теж завжди прекрасна ідея.

Приємного апетиту і відмінних вам вихідних!

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ


Дякуємо за допомогу в організації зйомки студії Vlasna кухня .

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X