Їжа вихідного дня. Як приготувати ідеальний сандвіч Крок Мадам

11 травня 2019, 08:13

НВ разом із Женею Головіною, авторкою блогу #женяякаїсть, у новій рубриці Їжа вихідного дня ділиться простими рецептами для ідеальних вихідних після тривалого робочого тижня та бурхливої п'ятниці.

Коли дізнаєшся, що основним компонентом Крок Мадам є яйце, відразу напрошуються жарти про сильних і незалежних жінок.

Але ми не будемо вестися на стереотипи і вирішувати, хто сьогодні біля плити.

Відео дня

Як ви вже збагнули, йтиметься про той самий ситний французький сандвіч із шинкою, яйцем і соусом бешамель.

Тільки замість звичного сиру я взяла гауду з трюфелем - для пікантності.

Інгредієнти:

  • хліб
  • вершкове масло
  • яйце
  • шинка
  • трюфельний сир
  • молоко
  • борошно
  • мускатний горіх

Час приготування: 15 хвилин

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Спочатку нам треба приготувати ідеальний бешамель. Здавалося б, немає нічого простішого, але завжди може статися так, що він перетвориться на грудочки. Розтопіть масло в невеликій каструльці і поступово додайте борошно рівними пропорціями, обережно помішуючи віничком.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Потім поступово вливайте туди молоко кімнатної температури, доки суміш не досягне консистенції густої сметани.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Посоліть, поперчіть, додайте трохи перетертого мускатного горіха.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Далі - македонська стрілянина.

Однією рукою, помішуючи бешамель, обсмажте у вершковому маслі два великих, але тонких шматочки хліба. На один шматочок викладіть тоненько нарізану шинку, присипте натертим сиром, накрийте другим шматочком, полийте бешамелем і поставте до розігрітої до 200°C духовки на сім хвилин.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Фото: Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Поки наш сендвіч мліє в духовці, а сир розтікається і наповнює кухню ароматом трюфеля, посмажте на повільному вогні одне яйце.

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Вийнявши сандвіч з духовки, фіналізуйте його смаженим яйцем і починайте смакувати, доки ця краса не охолола!

Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ
Олександр Медведєв / НВ
Фото: Олександр Медведєв / НВ

Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE у Facebook

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X