Яскраво та смачно. Рецепт італійського великоднього хліба, який неодмінно здивує ваших гостей
Food&Drink1 квітня 2023, 02:59
Італійський великодній хліб, відомий також як Pane di Pasqua, є традиційною стравою на святкування Великодня в Італії. Ось рецепт, який допоможе вам зробити цей смачний хліб вдома.
Італійський великодній хліб виглядає чудово, але вам важко буде повірити, що найбільш трудомісткою частиною випікання цього хліба є фарбування яєць, що надто весело, щоб вважатися клопотом.
Італійський великодній хліб: рецепт
Інгредієнти:
- 500 г борошна
- 7 г сухих дріжджів
- 1 чайна ложка солі
- 2 столові ложки цукру
- 60 мл оливкової олії
- 4 яйця (1 для змащення хліба)
- 100 мл теплої води
- 100 мл теплого молока
- 100 г апельсинової цедри
- 50 г родзинок
Спосіб приготування:
- У великій мисці змішайте борошно, дріжджі, сіль та цукор.
- Додайте оливкову олію, 3 яйця, теплу воду та тепле молоко. Змішайте до однорідної маси.
- Додайте апельсинову цедру та родзинки та замішайте тісто, поки воно не стане гладким та еластичним.
- Покрийте тісто та залиште його на протязі 1 години, щоб воно підійшло.
- Покладіть тісто у форми для випічки та покрийте його ще на 30−40 хвилин, щоб воно знову підійшло.
- Розбийте яйце та змастіть хліб. Розігрійте духовку на 180 градусів.
- Печіть хліб протягом 30−40 хвилин, доки він не стане золотистого кольору та звучить пусто, коли постукаєте по ньому.
Ваш італійський великодній хліб готовий. Ви можете подати його з вершковим маслом, медом або джемом.