Класика. Риба у ніжному вершковому соусі на новорічний стіл

15 грудня 2021, 03:00

За цим рецептом можна готувати не тільки лосось, а й будь-яку іншу крупну рубку. Головне, щоб не було кісточок, а шматочки були досить великі.

Лосось у вершковому соусі – це класичний спосіб приготування лосося. Риба за цим рецептом виходить ніжною та соковитою, а готувати її просто та швидко. Ця рибна страва стане окрасою святкового столу на Новий рік 2022.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 4 шматки філе лосося (можна й іншу велику рибу),
  • 2-3 ст. л. олії без запаху,
  • 8-10 помідорів черрі,
  • 2 зубчики часнику,
  • 300-350 мл вершків будь-якої жирності,
  • сіль та перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Рибу посолити, поперчити та обсмажити з двох сторін по 2 хвилини.
  2. Викласти рибу на паперову серветку, щоб забрати надлишки жиру.
  3. У сковороду налити трохи олії, видавити туди часник, злегка обсмажити.
  4. Потім сковороду відправити половинки помідор черрі.
  5. Коли помідори стануть м'якими, влити трохи вершків, посолити та викласти шматочки риби.
  6. Зверху посипати кропом і тушити 8-10 хв. ас залежить від розміру риби).
  7. Викладайте всі інгредієнти на тарілку. Зверху можна прикрасити будь-якою зеленню до смаку. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X