Класика. Риба у ніжному вершковому соусі на новорічний стіл
15 грудня 2021, 03:00
За цим рецептом можна готувати не тільки лосось, а й будь-яку іншу крупну рубку. Головне, щоб не було кісточок, а шматочки були досить великі.
Лосось у вершковому соусі – це класичний спосіб приготування лосося. Риба за цим рецептом виходить ніжною та соковитою, а готувати її просто та швидко. Ця рибна страва стане окрасою святкового столу на Новий рік 2022.
Відео дня
Інгредієнти:
- 4 шматки філе лосося (можна й іншу велику рибу),
- 2-3 ст. л. олії без запаху,
- 8-10 помідорів черрі,
- 2 зубчики часнику,
- 300-350 мл вершків будь-якої жирності,
- сіль та перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Рибу посолити, поперчити та обсмажити з двох сторін по 2 хвилини.
- Викласти рибу на паперову серветку, щоб забрати надлишки жиру.
- У сковороду налити трохи олії, видавити туди часник, злегка обсмажити.
- Потім сковороду відправити половинки помідор черрі.
- Коли помідори стануть м'якими, влити трохи вершків, посолити та викласти шматочки риби.
- Зверху посипати кропом і тушити 8-10 хв. (час залежить від розміру риби).
- Викладайте всі інгредієнти на тарілку. Зверху можна прикрасити будь-якою зеленню до смаку. Смачного!