Ніжніше не буває. Два найважливіші лайфхаки, щоб м’ясо було м’яким

Секретні лайфхаки приготування соковитого м’яса (Фото:Eduardo Krajan / pexels)
Один із найважливіших продуктів — м’ясо, необхідно вміти правильно готувати.
Професійні кухарі рекомендують не економити на якості м’яса та вибирати для приготування свідомо вдалі якісні шматки. Як свідчить досвід, навіть їх можна зіпсувати неправильним приготуванням. Для того, щоб будь-який шматок м’яса вийшов соковитим і м’яким на смак, необхідно знати кілька простих кулінарних лайфхаків.
Як приготувати м’ясо, щоб воно вийшло соковитим та м’яким
Гострий ніж
Для приготування цілісного шматка м’яса або окремих досить великих шматків продукту, необхідно мати гострий кухонний ніж. Здавалося б, для чого потрібний ніж, якщо ми говоримо про цілісний шматок? З його допомогою на верхній частині м’яса робляться акуратні надрізи схожі на решітки. Глибина надрізів має бути не більше кількох міліметрів, зробити їх можливо лише вістрям добре заточеного ножа. Після того, як надрізи зроблені, можна продовжувати всі раніше заплановані маніпуляції з м’ясом.
Лимон та ківі
Лимон та ківі відносяться до досить кислих фруктів, яким під силу розм’якшити м’ясні волокна. Для того щоб зробити м’ясо м’яким за допомогою ківі необхідно розм’якшити фрукт до фруктового пюре, натерти їм шматок м’яса та відкласти його приблизно на годину перед приготуванням. Одного ківі вистачає приблизно на один кілограм м’яса.
Також можна вчинити й з лимоном. З нього можна зробити цитрусове пюре, а можна просто просочити шматок м’яса свіжим лимонним соком.