Замість грибної юшки. Як приготувати запашний крем-суп з шампіньйонів: ідеальна страва після новорічних свят
Після низки зимових свят хочеться побалувати себе смачними першими стравами, серед яких неможливо не виділити крем-суп з шампіньйонів і картоплі.
З приготуванням ніжного та запашного крем-супу з грибами та картоплею впорається навіть кулінар початківець. Ідеальний обід для всієї сім'ї легко готується з мінімальної кількості продуктів.
Як приготувати крем-суп із шампіньйонів та картоплі
Інгредієнти
Шампіньйони — 320 г
Цибуля — 1−2 шт.
Картопля — 5−6 шт.
Вершки — на власний смак
Сіль та чорний мелений перець — за смаком
Олія соняшникова — для смаження
Зелень (для прикрашання)
Сухарики — за бажанням
Приготування
Наріжте цибулю та свіжі шампіньйони дрібними шматочками.
Розігрійте пательню з соняшниковою олією та підсмажте гриби з цибулею золотистої скоринки (приблизно 8−12 хвилин).
Почистить картоплю, розріжте на кілька частин та відваріть до повної готовності у підсоленій воді.
Злийте воду з каструлі з картоплею та додайте у неї смажені гриби з цибулею та вершки.
Розітріть отриману суміш за допомогою блендера.
Регулюйте бажану густоту супу за допомогою вершків, їх можна додавати під час роботи блендера.
Додайте в готовий крем-суп сіль та спеції.
Розлийте суп по тарілках та прикрасьте зеленню. За бажанням додайте сухарики.