Замість грибної юшки. Як приготувати запашний крем-суп з шампіньйонів: ідеальна страва після новорічних свят

2 січня 2024, 02:11

Після низки зимових свят хочеться побалувати себе смачними першими стравами, серед яких неможливо не виділити крем-суп з шампіньйонів і картоплі.

З приготуванням ніжного та запашного крем-супу з грибами та картоплею впорається навіть кулінар початківець. Ідеальний обід для всієї сім'ї легко готується з мінімальної кількості продуктів.

Реклама

Як приготувати крем-суп із шампіньйонів та картоплі

Інгредієнти

Шампіньйони — 320 г

Цибуля — 1−2 шт.

Картопля — 5−6 шт.

Вершки — на власний смак

Сіль та чорний мелений перець — за смаком

Олія соняшникова — для смаження

Зелень (для прикрашання)

Сухарики — за бажанням

Приготування

Наріжте цибулю та свіжі шампіньйони дрібними шматочками.

Розігрійте пательню з соняшниковою олією та підсмажте гриби з цибулею золотистої скоринки (приблизно 8−12 хвилин).

Почистить картоплю, розріжте на кілька частин та відваріть до повної готовності у підсоленій воді.

Злийте воду з каструлі з картоплею та додайте у неї смажені гриби з цибулею та вершки.

Розітріть отриману суміш за допомогою блендера.

Регулюйте бажану густоту супу за допомогою вершків, їх можна додавати під час роботи блендера.

Додайте в готовий крем-суп сіль та спеції.

Розлийте суп по тарілках та прикрасьте зеленню. За бажанням додайте сухарики.

Показати ще новини