Надзвичайно запашний. Рецепт ніжного крем-супу з печерицями
Крем-суп з печерицями — втілення мрії всіх любителів грибних страв.
Вершковий крем-суп з печерицями, спеціями та зеленню настільки запашний, що готувати його небезпечно — на аромат можуть збігтися всі сусіди. Ситна та неймовірно смачна всесезонна страва наситить, коли зголоднів і зігріє, якщо змерз.
Як приготувати вершковий крем-суп з печерицями
Інгредієнти
Печериці - 1 кг
Курячий бульйон — 1 л
Жирні вершки — 1 скл.
Вода — 1 скл.
Вершкове масло — 70 г
Цибуля — 1 шт.
Часник — 3 зубчики
Чебрець — 6 гілочок
Борошно — 45−50 г
Сіль, мелений чорний перець, зелень — на власний смак
Приготування
Поставте пательню на середній вогонь, розтопіть на ній масло.
Поріжте гриби на шматочки та викладіть на пательню.
Як тільки вони дадуть сік, встановіть мінімальний вогонь.
Обсмажте печериці ще п’ятнадцять хвилин та додайте заздалегідь подрібнену цибулю.
Через п’ять хвилин додайте борошно. Протягом двох хвилин підсмажуйте всі продукти, періодично помішуючи.
Додайте чебрець та подрібнений часник. Перемішайте та перекладіть суміш у каструлю з бульйоном та водою.
Відваріть суп протягом години, дістаньте гілки чебрецю, а всю масу збийте блендером.
Додайте вершки та спеції.
Прикрасьте крем-суп зеленню та подавайте на стіл.