Від солістки Go_A. Рецепт українських кіфликів з варенням із троянди

6 червня 2023, 17:51

У черговому епізоді кулінарного проекту Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком новий цікавий рецепт.

Дослідниця української культури, співачка, фольклористка, композиторка, солістка гурту Go_A Катерина Павленко, разом з Євгеном Клопотенком, приготувала неймовірно смачну та оригінальну українську страву — кіфликі з трояндовим варенням.

Реклама

Як приготувати кіфликі з варенням із троянди

Інгредієнти

Пшеничне борошно — 360 г

Кукурудзяне борошно — 260 г

Дріжджі - 20 г

Молоко — 200 мл

Сіль — за смаком

Цукор — 2 ст.л.

Сметана — 350 г

Варення з троянди — 200 мл

Волоський горіх — 50 г

Мак — 1 ст.л.

Яйце — 1 шт.

Спосіб приготування

Потрібно взяти 360 грамів звичайного борошна, 260 грамів кукурудзяного борошна, окремо зробити опару: 20 грамів дріжджів та 200 грамів молока розмішати і лишити на 15 хвилин в теплому місці.

Коли наша опара почала працювати, перекладаємо її до міксу борошна, додаємо сіль, цукор, а також 350 грамів теплої сметани (або кімнатної температури). Все гарно вимішуємо хвилин 15, накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці на 1 — 1,5 години.

Коли бачимо, що тісто піднялося, гарно розкочуємо, нарізаємо на невеличкі трикутники, перекладаємо їх на деко з пергаментом, змащуємо варенням із троянди, додаємо подрібнені волоські горіхи і трішки маку, закручуємо кіфлики та лишаємо тісто, щоб воно розстоялося ще 15 — 20 хвилин.

Відправляємо кіфлички до вже розігрітої духовки при температурі 180 градусів на 35 — 40 хвилин. Насолоджуймося справжніми українськими смаколиками.

Показати ще новини