Від солістки Go_A. Рецепт українських кіфликів з варенням із троянди
У черговому епізоді кулінарного проекту Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком новий цікавий рецепт.
Дослідниця української культури, співачка, фольклористка, композиторка, солістка гурту Go_A Катерина Павленко, разом з Євгеном Клопотенком, приготувала неймовірно смачну та оригінальну українську страву — кіфликі з трояндовим варенням.
Як приготувати кіфликі з варенням із троянди
Інгредієнти
Пшеничне борошно — 360 г
Кукурудзяне борошно — 260 г
Дріжджі - 20 г
Молоко — 200 мл
Сіль — за смаком
Цукор — 2 ст.л.
Сметана — 350 г
Варення з троянди — 200 мл
Волоський горіх — 50 г
Мак — 1 ст.л.
Яйце — 1 шт.
Спосіб приготування
Потрібно взяти 360 грамів звичайного борошна, 260 грамів кукурудзяного борошна, окремо зробити опару: 20 грамів дріжджів та 200 грамів молока розмішати і лишити на 15 хвилин в теплому місці.
Коли наша опара почала працювати, перекладаємо її до міксу борошна, додаємо сіль, цукор, а також 350 грамів теплої сметани (або кімнатної температури). Все гарно вимішуємо хвилин 15, накриваємо рушником і лишаємо в теплому місці на 1 — 1,5 години.
Коли бачимо, що тісто піднялося, гарно розкочуємо, нарізаємо на невеличкі трикутники, перекладаємо їх на деко з пергаментом, змащуємо варенням із троянди, додаємо подрібнені волоські горіхи і трішки маку, закручуємо кіфлики та лишаємо тісто, щоб воно розстоялося ще 15 — 20 хвилин.
Відправляємо кіфлички до вже розігрітої духовки при температурі 180 градусів на 35 — 40 хвилин. Насолоджуймося справжніми українськими смаколиками.