Не липне та не обсипається. Три рецепти глазурі без яєць для пасок

Три види глазурі для пасок (Фото:Олена Бондаровська / unsplash)
Оригінальні рецепти глазурі без яєць не залишать байдужою жодну господиню.
Три види глазурі без яєць для пасок, які багато хто готує до одного з найважливіших церковних свят — Великодня, допоможуть прикрасити святкові кондитерські вироби та при цьому заощадити.
Як приготувати глазур без яєць, щоб прикрасити паски
Шоколадна глазур
Складові
Шоколад — 80 г
Олія — 8 мл
Приготування
Візьміть шоколад та олію. Покладіть у каструлю та розтопіть на повільному вогні. Також шоколад з олією можна розтопити у мікрохвильовій печі. Остудіть розтоплений шоколад, нанесіть на паску, задекоруйте горіхами або цукатами і дайте глазурі підсохнути.
Ягідна глазур
Складові
Пюре ягідне — 50 г
Цукор — 100 г
Желатин — 5 г
Вода — 25 мл
Приготування
Залийте воду в ємність з желатином і залиште її приблизно на п’ятнадцять хвилин. Змішайте ягідне пюре з цукром у каструлі. Підігрійте на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Додайте желатин, що розбухнув від води. Ретельно перемішайте та збийте отриману масу до єдиної консистенції. Нанесіть глазур, що вийшла, на паски та відставте їх до її повного застигання.
Желатинова глазур
Складові
Цукор — 150 г
Вода — 85 мл
Желатин — 5 г
Приготування
Залийте 25 мл води у желатин. Решту води додайте в цукор, доведіть до кипіння на повільному вогні та проваріть протягом однієї хвилини. Додайте набряклий желатин і збийте до однорідної маси. Нанесіть глазур на паски, прикрасьте їх цедрою, цукатами або горіхами.