Палюшки й товчанка. Автентичні українські страви від Євгена Клопотенка та Володимира Жогло

19 квітня, 19:20
Українські палюшки та товчанка з курячим шніцелем (Фото:архів СТБ / колаж NV)

Українські палюшки та товчанка з курячим шніцелем (Фото:архів СТБ / колаж NV)

Черговий випуск шоу Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком зірковий шеф-кухар та його гість Володимир Жогло прикрасили двома неймовірно смачними українськими стравами.

До уваги глядачів були представлені українські палюшки з картоплі та товчанка з гороху, квасолі та картоплі з апетитним курячим шніцелем.

Як приготувати українські палюшки

Відео дня

Інгредієнти

Картопля — 4 шт.

Вершкове масло — 20 г

Яйце — 1 шт.

Сіль

Крохмаль — 2 ст.л.

Пшеничне борошно — 2 ст.л.

Сало — 100 г

Сметана — 1 ст.л.

Приготування

Для приготування автентичних українських палюшок нам потрібно відварити картоплю та зробити з неї пюре. Для цього знадобиться лише чотири картоплини середнього розміру. Пюре має бути трішки сухим, тому ми не додаємо вершкове масло, а також намагаємось максимально злити рідину, адже вона заважатиме створити гарну форму для палюшок. Далі додаємо одне яйце, сіль, крохмаль та пшеничне борошно. Гарно вимішуємо до однорідної маси. Формуємо палюшки розміром з палець. Якщо тісто прилипає, це означає, що було забагато крохмалю в картоплі, додайте ще трохи борошна (тут важливий баланс, адже якщо борошна буде багато, палюшки стануть забитими). Далі робимо шкварки: беремо сало, нарізаємо та смажимо на пательні. Палюшки кидаємо в гарячу підсолену воду, варимо дві — три хвилини. Перекладаємо в тарілку, зверху посипаємо шкварками, додаємо ложечку сметани і насолоджуємось.

Євген Клопотенко та Володимир Жогло / архів СТБ
Фото: Євген Клопотенко та Володимир Жогло / архів СТБ

Як приготувати товчанку з курячим шніцелем

Інгредієнти

Картопля — 300 г

Жовтий горох — 100 г

Квасоля — 100 г

Мак — 1−2 ст.л.

Вершкове масло — 2 ст.л.

Сир з молока корів сірої породи

Рослинна олія — 1 ст.л.

Куряче філе — 1 уп.

Чебрець

Хлібні сухарі - 100 г

Приготування

Готуємо товчанку: картоплю чистимо, ріжемо на шматки і відварюємо. Окремо беремо 100 грамів жовтого гороху і варимо хвилин 40 до готовності. Далі беремо квасолю, її можна попередньо замочити, але можна і просто варити близько однієї години, щоб вона була не дуже розварена. Після цього зливаємо воду у всіх трьох ємностях. Поєднуємо картоплю, горох і квасолю, а також додаємо 1 — 2 столову ложку маку. Гарно товчемо все до отримання однорідної маси, за бажанням можна додати 20 грамів вершкового масла. Викладаємо товчанку в тарілку і за можливістю посипаємо українським сиром з молока корів сірої породи. Для приготування шніцеля розігріваємо пательню з олією та вершковим маслом в еквіваленті 1:1, кладемо туди шніцель і смажимо по 3 — 4 хвилини з кожної сторони. Прибираємо зайвий жир за допомогою паперових рушників. Солимо, додаємо трохи дикого чебрецю або іншу українську спецію, щоб шніцель мав українську душу. Викладаємо на тарілку і посипаємо дрібними сухарями. Заплющуємо очі та насолоджуємось.

Показати ще новини
Радіо NV
X