Їмо з каструлі. Рецепт похмільного супу від італійського шефа
Легкий, але гарячий, кисло-солодкий, овочевий суп алла піцайоло від італійця Марко Черветті. Такий суп рекомендують приготувати після новорічної ночі.

Суп алла піцайоло винайшли в Неаполі, і цінують за його здатність полегшити стан і поліпшити настрій на наступний день після новорічного свята. НВ Style дізнався рецепт похмільного супу від маестро кулінарії Марко Черветті. Італієць Марко є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Марко Черветті став шефом року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року. За порадою Марко, похмільний суп треба їсти просто з каструлі. Але якщо ви фанат церемоній — налийте суп в глибоку тарілку, додайте зверху кілька крапель оливкової олії, і скоріше до столу.
Суп алла піцайоло
Ідеальна страва після новорічних свят
Інгредієнти
Інструкція приготування
- Запечіть баклажан - це просто! Помийте його і відправте в розігріту до 180 -200 ° С духовку і тримайте там поки він не стане м'яким всередині. Дістаньте, дайте йому охолонути, руками зніміть з нього шкірку - як ви чистите банан. І наріжте його дрібними шматочками.
- До нарізаного баклажану додайте консервовані томати і подрібніть цю суміш блендером до однорідного стану.
- У каструлі, в якій ви будете варити суп, розігрійте оливкову олію, додайте зубчик часнику, який ви розчавили до цього на дошці плоскою стороною ножа, туди ж киньте дрібно нарізану броколі, обсмажте, додайте оливки і маслини, потім каперси - і пару хвилин протушіть всі разом. Каперси бувають двох видів, бутони і плоди. Бутони - маленькі, продаються зазвичай в розсолі. Плоди - з плодоніжкою, і великі за розміром. Для цього рецепта ми будемо використовувати саме плоди.
- Додайте до обсмажених овочів томатно-баклажанну суміш і овочевий бульйон - стільки, щоб суп набув потрібної вам консистенції. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і залиште суп варитися.
Час приготування цього супу залежить тільки від вашого стану і настрою — його в принципі можна їсти відразу після того як він закипів, а можна залишити на слабкому вогні на півгодини, зайва рідина випарується, він стане густим, насиченим і ще більше «лікувальним».
Суп алла піцайоло: відео
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life