До чіпсів, м’яса і птиці. Рецепт гуакамоле від італійського шефа

7 січня 2020, 02:14
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Спочатку гуакамоле готували з авокадо і соку лайма — але з часом в рецепт додали і інші інгредієнти, від цього гуакамоле став ще смачнішим.

Сільпо
Фото: Сільпо

Блюдо мексиканської кухні - соус гуакамоле готують з м’якоті авокадо і соку лайма. Найчастіше його подають до чіпсів з кукурудзяної тортильи або додають в салати. Гуакамоле також можна подавати до м’яса або курки — це ідеальний соус для будь-якої святкової вечері. Гуакамоле вийде особливо смачним, якщо приготувати його за рецептом Марко Черветті. Італієць за походженням, Марко провів багато років у різних країнах, вивчаючи місцеву кухню. Зараз він є бренд-шефом ресторанних проектів мережі Сільпо. У 2019 Черветті став шеф-кухарем року за версією гіда Flos Olei, а ресторани Positano і Le Grill стали ресторанами року.

Відео дня

Соус Гуакамоле

Авокадо, лайм, кінза і ще кілька інгредієнтів для чудового гуакамоле

Інгредієнти

Авокадо 2 шт.

Лайм 0,5 шт.

Цибуля 40 г

Кінза 3 г

Перець чилі 1 шт.

Оливкова олія 15 г

Помідор 40 г

Сіль 1 г

Інструкція приготування

  1. Почистіть стиглий авокадо - розріжте його вздовж навпіл до кісточки, прокрутіть обидві половинки в різні сторони, відкрийте і розділіть половинки. Ножем вдарте по кісточці, щоб вона до нього причепилася і вийміть кісточку. А потім ложкою дістаньте м'якоть авокадо в тарілку, де ми готуватимемо соус.
  2. Вичавіть на авокадо соус з половинки лайму - це треба робити досить швидко, адже від контакту з повітрям очищений авокадо окислюється і темнішає. Додали соус - швидко розчавіть авокадо з соком лайму виделкою, отримаєте пюре з маленькими шматочками авокадо. Так і треба!
  3. Посоліть і спробуйте на смак - це і є гуакамоле, яким він був колись! Але ми підемо далі. Помідор, кінзу, цибулю і чилі без насіння подрібніть ножем в дрібну "кашку". І додайте до авокадо (залиште трохи для декору готового соусу), ще посоліть, додайте оливкову олію, перемішайте, спробуйте.
  4. Викладіть на тарілку, прикрасьте залишком помідорно-цибульної суміші і крапельками оливкової олії і лаймового соку - і вперед, беріть начос, занурюйте в соус і їжте! Або додайте до салату - і їжте. Або до м'яса або курки - і їжте. Основне ви зрозуміли - їжте гуакамоле!

Соус Гуакамоле за рецептом Марко Черветті: відео

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X