До рису чи на канапки. Швидкий рецепт карі з цукіні та овочами на зиму
Цей пікантний рецепт цукіні з каррі мають неодмінно випробувати прихильники кабачків — рекомендація від шефа Нового каналу, судді шоу На ножах та кулінарного гуру Алекса Якутова.
У липні дозрівають найпопулярніші літні продукти — кабачки та цукіні. Тож господині вже активно роблять заготовки на зиму. Шеф, експерт реаліті На ножах Алекс Якутов вирішив допомогти з пошуком і поділився легким рецептом.
«Взимку карі з цукіні буде справжньою знахідкою! Цю заготовку можна додавати до картоплі, рису або мастити на канапки», — зазначає Алекс Якутов.
Цукіні з каррі та овочами на зиму — рецепт
Інгредієнти
• цукіні - 2 шт.
• морква — 1 шт.
• цибуля — 1 шт.
• часник — 3 зубчики
• імбир — 2 невеликі шматочки
• олія рослинна — 2 ст. л.
• помідори — 3−4 шт.
• цукор — 1 ч. л.
• оцет яблучний — 2 ст. л.
• порошок карі - 2 ст. л.
• сіль — за смаком
• перець — за смаком
Приготування
1. Наріжте зубчики часнику великими шматочками, імбир — соломкою, цибулю, моркву та цукіні - тонкими кільцями.
2. Влийте олію в розігріту сковорідку. Спочатку висипте нарізані часник та імбир, трохи обсмажте. Потім додайте цибулю і моркву. Смажте протягом 5-ти хвилин, після чого висипте цукіні.
3. Додайте до овочів карі й продовжуйте смажити.
4. Зніміть з помідорів шкірку методом бланшування. Наріжте їх кільцями й висипте в сковорідку. Протушкуйте овочі.
5. Додайте цукор, сіль, перець і яблучний оцет. Тушкуйте ще 5 хвилин і зніміть з вогню. Дайте охолонути.
6. Розлийте готове карі по стерилізованих банках, щільно закрутіть кришки й дочекайтеся, доки вони охолонуть. Після цього їх можна віднести в прохолодне місце. Готово!
Нагадаємо, що другий сезон ресторанного реаліті На ножах з Алексом Якутовим виходить цієї осені на Новому каналі!