З карамеллю і сиром дорблю. Два простих і смачних рецепти пирога з грушами
Серпень — врожайний місяць. У цьому місяці достигають улюблені фрукти, а отже, саме час солодких шедеврів — пирогів, запіканок і тортів.
Особливо смачними виходять пироги з грушею — найчастіше вони солодкі, але з освіжаючою кислинкою. Приготуйте пиріг з класичного рецепту або додайте до груш дорблю. Невеликий лайфхак: навіть в звичайний грушевий пиріг можна додати інгредієнт, завдяки якому страва заграє новими фарбами. Наприклад, солону карамель!
Класичний пиріг з грушами
Складові:
- 2 склянки борошна
- 1 чайна ложка солі
- ¾ склянки маргарину
- 6 столових ложок холодної води
Для начинки пирога:
- 5 склянок нарізаних очищених свіжих груш
- 1 столова ложка лимонного соку
- 1/3 склянки борошна
- ½ склянки цукру і окремо 1 столова ложка цукру
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 2 столові ложки вершкового масла

Приготування:
1. У великій мисці змішайте борошно і сіль; додайте маргарин і перемішайте, поки суміш не стане розсипчастою. Поступово додавайте воду, перемішуючи все виделкою, поки тісто не стане щільним. Сформуйте тісто в овал, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на годину (можна на ніч).
2. Розігрійте духовку до 220°. У велику миску киньте груші з лимонним соком. В окремій посудині змішайте борошно, ½ склянки цукру і корицю; додайте до цієї суміші груші і перемішайте.
3. На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте половину тіста в коло товщиною 3 мм. Викладіть у форму для запікання, наповніть пиріг начинкою, покрийте вершковим маслом.
4. Розкачайте тісто в коло товщиною 3 мм. Накрийте їм пиріг, зробіть розрізи зверху. Посипте цукром. Випікайте до тих пір, поки скоринка не стане золотисто-коричневою, 45−50 хвилин. Злегка накрийте краї фольгою протягом останніх 20 хвилин, якщо вони починають сильно запікатись. Зніміть фольгу і дайте пирогу охолонути на решітці. Подавайте з морозивом, вершками, горіхами або солоною карамеллю.
Пікантний пиріг з грушами і сиром дорблю
Складові:
- Прісне листкове тісто — 450 г
- Груша — 2 шт.
- Яйце — 2 шт.
- Сметана (15% жирності) — 200 г
- Сир дорблю — 100 г
Приготування:
1. Розкачайте листкове тісто і викладіть його в форму для випічки. Приберіть з країв форми зайве тісто.
2. Наріжте груші тонкими скибочками (товщиною по півсантиметра), викладіть на тісто.
3. Сметану змішайте з жовтками. Збийте білки до густого стану. Додайте білки до сметани з жовтками, при цьому важливо зберегти пишність білків. Отриману масу розподіліть поверх груш.
4. На груші невеликими шматочками викладіть сир дорблю. Зверху викладіть тонкий шар тіста або залиште пиріг відкритим.
5. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 градусів приблизно 30 хвилин. Діставайте пиріг, коли він стане рум’яним.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.