Замінить олівʼє. Улюблений ельзаський салат з вареною ковбасою
Що робити тим, хто полюбляє олівʼє, але хоче відмовитися від раціону, сформованого у радянські роки? Настав час спробувати з батьківщини соусу майонез Франції - Ельзаський ковбасний салат.
Одна з переваг рецепту Ельзаського Wurstsalat — знайомі та доступні продукти, такія як твердий сир, варена ковбаса, маринований огірок. Інколи в салат додають картоплю, що робить його це більш схожим на олівʼє. Відмінність між салатами у більш легкій та пікантній заправці Ельзаського салату та формі нарізки: ковбасу й сир нарізають максимально тонкими та вузькими майже стрічками.
Ельзаський салат з ковбаси
Інгредієнти:
- 1 велика цибулина
- 250 г сиру Ементалер, тонко нарізаного лапшею
- 350 г смачної вареної ковбаси, тонко нарізаної лапшею
- 4 мариновані огірки
- 2,5 столові ложки оцту (білого винного оцту)
- 2,5 столові ложки води
- 4 столові ложки олії (соняшникової)
- 1 чайна ложка гірчиці, середньо гострої
- Сіль і перець з млинка
- цукор
- шніт-цибуля, дрібно нарізана (за бажанням)
Приготування:
1. Цибулю очистіть і розріжте уздовж навпіл. Потім наріжте впоперек півкільцями. Подрібнену цибулю опустити в киплячу воду і варити 2 хвилини. Потім викласти на друшляк і промити холодною водою. Коротко процідіть.
2. Наріжте сир і ковбасу смужками приблизно однакової довжини та ширини. Розведіть їх віялом, щоб пізніше листя салату рівномірно розподілилися. Змішати з цибулею. Корнішони наріжте дрібними кубиками і додайте їх.
3. Для соусу змішайте оцет, воду, олію, сіль, перець, цукор і гірчицю. Змішайте інгредієнти салату з соусом і залиште на 2 години.
Якщо хочете, подавайте салат з нарізаною цибулею. Класичний гарнір: смажена картопля або розварена бульба в мундирах зі сметаною.