Головний конкурент бісквіту. Як приготувати пухкий та смачний пиріг «12 ложок»
Пиріг, який багато хто називає 12 ложок, люблять за швидкість виконання та оригінальну кількість інгредієнтів.
Основні інгредієнти для пирога 12 ложок підбираються в однаковій кількості, яка, до речі, зовсім не велика, що дуже підкупає. Приготуйте цей оригінальний та одночасно простий смаколик і він назавжди опиниться у вашому кондитерському меню.
Як приготувати пиріг 12 ложок
Інгредієнти
Молоко — 12 ст. л.
Борошно — 12 ст. л.
Цукор — 12 ст. л.
Олія — 12 ст. л.
Яйця — 3 шт.
Розпушувач — 1 ч. л.
Сіль — дрібка
Приготування
Візьміть глибоку миску для замішування тіста та змішайте в ній молоко, яйця та олію. Додайте цукор і сіль. Знов перемішайте.
В окремій ємності змішайте борошно з розпушувачем та просійте у миску з молочною сумішшю.
Ретельно вимішуйте до моменту, коли тісто стане середньої густини.
Дістаньте форму для випікання. Обмажте її вершковим маслом, а дно додатково присипте манною крупою.
Рівномірно розподіліть тісто по формі.
Поставте форму з тістом у заздалегідь прогріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Після того, як пиріг зарум’яниться, виключіть духовку та дайте йому постояти в ній ще 10 хвилин.
Дістаньте пиріг та після того, як він охолоне, присипте його цукровою пудрою.