Дарма їли? Дослідження з’ясувало, що біле м’ясо може завдавати такої ж шкоди, як і червоне

5 червня 2019, 17:13

Вживання білого м’яса, такого як птиця, матиме такий же вплив на рівень холестерину, як і вживання червоної яловичини, показало нове дослідження.

Довгий час вважалося, що вживання в їжу білого м'яса менш шкідливе, однак дослідження вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско підтвердило, що біле м'ясо також несе в собі ризик, пише CNN.

Відео дня

Відомо, що насичені жири (що містяться в маслі, яловичому жирі та шкірі птиці) підвищують концентрацію «поганого» холестерину в крові, і накопичення цієї речовини в артеріях може спровокувати серцевий напад або інсульт.

В ході дослідження понад 100 учасників віком від 21 до 65 років були випадковим чином розподілені в групи з різними дієтами: дієта з червоним мясом, дієта з білим м'ясом і дієта без м'яса. Основним джерелом червоного м'яса була яловичина, в той час як курка слугувала основним джерелом білка з білого м'яса.

Результати дослідження показали, що рослинні білки (містяться в овочах, молочних продуктах і бобових) мають найбільш  здоровий вплив на рівень холестерину в крові. Тим часом, вплив білого і червоного м'яса на рівень холестерину був ідентичним, коли рівні насичених жирів були еквівалентними.

У той же час вчені відзначили, що думка про те, що вживання білого м'яса менш шкідлива для серця, все ще може бути правильною, адже споживання червоного м'яса може призвести й до інших наслідків, які сприяють серцево-судинним захворюванням.

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X