З трьома соусами. Як приготувати дімсами з креветками?

18 листопада 2021, 23:03

Багато залежить від тіста — воно має бути еластичним і практично прозорим.

У перекладі з китайської ці закуски з найтоншого тіста з різними начинками називаються «Сердечно зворушити» — саме таку емоцію мають подарувати дімсами тому, хто їх дегустує. Цю страву спочатку вважали спеціалітетом кантонської або гуандунської кухні, яка характеризується нейтральними смаками та відсутністю інтенсивних ароматів та пекучих спецій. Далі популярність дімсамів вийшла за межі провінції Гуандун — у дію вступила варіативність кожного рецепту, а страву почали вживати на сніданок, обід і вечерю, а не просто як аперитив перед їжею або доповнення до чашки чаю. До речі, спочатку таку назву носили практично всі чайні закуски, як солодкі, так і солоні, і це не обов'язково була начинка, обгорнута тістом, навіть нарізані фрукти відносили до категорії дімсамів.

Відео дня

Дімсами — одна з моїх улюблених страв, і я впевнений, що багато хто зможе її приготувати у себе на кухні. Як і все геніальне, вона досить проста, проте вимагає певної вправності й терпіння. Багато залежить від тіста — воно має бути еластичним і практично прозорим. Я приділяю особливу увагу начинкам — люблю експериментувати як із м'ясом і морепродуктами, так і з вегетаріанськими інгредієнтами. Я пропоную вам приготувати улюблені китайцями традиційні дімсами з креветкою.

Інгредієнти:

Тісто (на 400 г)

  • Крохмаль тапіоки — 35 г
  • Пшеничний крохмаль — 70 г
  • Вода — 300 мл
  • Кокосове вугілля - 4 г
  • Сіль — 1 г

Фарш із креветок (на 300 г)

  • Сире м'ясо креветки — 300 г
  • Майонез — 100 г
  • Часник — 2 г
  • Цибуля-шнітт — 10 г
  • Кунжутна олія — 10 г

(На 1 порцію потрібно 90 г фаршу та 60 г тіста)

Соєвий соус із кунжутною олією та зернятами кунжуту  (на 100 г)

  • Розведений водою соєвий соус — 90 г
  • Рослинна олія — 9 г
  • Кунжутне насіння — 1 г

Кисло-солодкий соєвий соус (на 1 л)

  • Цукор — 1 кг
  • Соєвий соус (темний) — 0,5 л
  • Вода — 100 г
  • Білий китайський оцет — 250 мл
  • Перець чилі — 2 г

Сервірування

  • Перець чилі – 1 шт.
  • Соєвий соус із кунжутною олією та кунжутним насінням — 30 г
  • Соус світ-чилі (готовий) — 30 г
  • Кисло-солодкий соєвий соус — 30 г

Приготування:

Тісто

Щоб приготувати тісто, потрібно поставити на плиту воду й довести до кипіння. Змішати разом 2 види крохмалю, додати кокосове вугілля та перемішати. Вводити окріп у цей крохмаль, ретельно перемішуючи, щоб тісто було еластичним. Дуже важливо вимішувати його в гарячому стані, щоб не було грудок. Дати охолонути й залишити в холодильнику приблизно на 2 години.

Фарш

Подрібнюємо м'ясо креветки, часник та цибулю-шнітт. З'єднуємо всі інгредієнти в окремому посуді.

Дімсами

Тонко розкочуємо тісто і за допомогою круглої форми діаметром приблизно 6 см вирізаємо кружечки. У центр кожного кружечка кладемо 15 г начинки. Защипувати дімсами можна як завгодно. У сирому вигляді кладемо в бамбукову коробочку і ставимо в добре розігріту сковороду з водою на 5 хвилин.

Соєвий соус із кунжутною олією та кунжутними зернятами

З'єднайте всі інгредієнти та перемішайте.

Кисло-солодкий соєвий соус

Перший етап — з'єднуємо цукор, темний соєвий соус і воду. Ставимо на вогонь. Помішуючи, доводимо соус до кипіння, потім відставляємо. Другий етап — беремо 750 мл соусу, який ми отримали після першого етапу, додаємо 250 г білого китайського оцту та перемішуємо. Наливаємо в соусник і перед подачею кладемо до нього перець чилі.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Сервірування

Попередньо підготуємо перець чилі для сервірування. Розрізаємо перець, видаляємо насіння, нарізаємо вздовж дуже тонкою соломкою, занурюємо в холодну воду з льодом і залишаємо на годину. Таким чином соломинки набудуть форми пружинок. Після того, як дімсами будуть готові, прикрашаємо їх перцем. Подаємо в бамбуковій коробочці, а поруч ставимо в соусниках три соуси — світ-чилі, кисло-солодкий і кунжутний.

Сподіваюся, дімсами з креветками та трьома соусами зворушать ваші серця!

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X