Просто та смачно. Швидкий рецепт паски
Тісто виходить дуже мʼяке, навіть на вигляд
Знаю, що завжди потрібні прості, швидкі й смачні рецепти. Цю паску ми готували разом із мамою, бо Великдень — родинне свято!
Інгредієнти на дві паски (форма діаметром 16 см):
- 600 г молока
- 55 г свіжих дріжджів (20−22 г сухих)
- 100 г + 230 г цукру
- 5 яєць
- 1100 г борошна
- 300 г масла 82,5%
- 220 г родзинок
- 40 г рому
- 1 лимон на цедру
На верх:
- 2 білки
- 80 г лісового горіха
- 130 г цукру
- 40 г кукурудзяного крохмалю
Ми ще додавали шафран, але, на мій погляд, краще без нього.
У ледь тепле молоко додаю цукор та дріжджі, даю їм 10−15 хвилин активуватись. Додаю кімнатної температури яйця, борошно і замішую тісто в планетарному міксері — хвилин 5−7 на повільній швидкості.
Далі додаю цедру лимона та по декілька шматочків, у декілька прийомів масло кімнатної температури. Тісто виходить дуже мʼяке, навіть на вигляд.
Даю тісту підійти десь з пів години у теплому місці, накривши рушником. Далі змащую руки та стіл олією, дістаю тісто, трохи розтягую його й додаю родзинки (заздалегідь на ніч замочені у ромі чи коньяку). Складаю тісто у пару разів, ділю навпіл.
Залишаю на столі трохи підійти (20−30 хвилин), ще раз складаю у 4−6 разів — як хліб — і формую шар, який поміщаю у форму. Знов залишаю в теплому місці, щоб паски добре підійшли — у три рази як мінімум, а то й вище!
Верх змащую помадкою, яку зробив зі змелених у борошно лісових горіхів, цукру, білку та крохмалю.
Печу у розігрітій духовці при температурі 175 градусів 10 хвилин, а далі зменшую до 150 градусів і чекаю ще 40−45 хвилин. Готовність перевіряю деревʼяною шпажкою.
Як вийняв паски, одразу підвішую догори дном, щоб вони так охолонули й не підсіли. Смачного!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут