Просто та смачно. Швидкий рецепт паски

30 квітня 2024, 20:13

Тісто виходить дуже мʼяке, навіть на вигляд

Знаю, що завжди потрібні прості, швидкі й смачні рецепти. Цю паску ми готували разом із мамою, бо Великдень — родинне свято!

Інгредієнти на дві паски (форма діаметром 16 см):

Реклама

  • 600 г молока
  • 55 г свіжих дріжджів (20−22 г сухих)
  • 100 г + 230 г цукру
  • 5 яєць
  • 1100 г борошна
  • 300 г масла 82,5%
  • 220 г родзинок
  • 40 г рому
  • 1 лимон на цедру

На верх:

  • 2 білки
  • 80 г лісового горіха
  • 130 г цукру
  • 40 г кукурудзяного крохмалю

Ми ще додавали шафран, але, на мій погляд, краще без нього.

У ледь тепле молоко додаю цукор та дріжджі, даю їм 10−15 хвилин активуватись. Додаю кімнатної температури яйця, борошно і замішую тісто в планетарному міксері — хвилин 5−7 на повільній швидкості.

Далі додаю цедру лимона та по декілька шматочків, у декілька прийомів масло кімнатної температури. Тісто виходить дуже мʼяке, навіть на вигляд.

Даю тісту підійти десь з пів години у теплому місці, накривши рушником. Далі змащую руки та стіл олією, дістаю тісто, трохи розтягую його й додаю родзинки (заздалегідь на ніч замочені у ромі чи коньяку). Складаю тісто у пару разів, ділю навпіл.

Залишаю на столі трохи підійти (20−30 хвилин), ще раз складаю у 4−6 разів — як хліб — і формую шар, який поміщаю у форму. Знов залишаю в теплому місці, щоб паски добре підійшли — у три рази як мінімум, а то й вище!

Верх змащую помадкою, яку зробив зі змелених у борошно лісових горіхів, цукру, білку та крохмалю.

Печу у розігрітій духовці при температурі 175 градусів 10 хвилин, а далі зменшую до 150 градусів і чекаю ще 40−45 хвилин. Готовність перевіряю деревʼяною шпажкою.

Як вийняв паски, одразу підвішую догори дном, щоб вони так охолонули й не підсіли. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини