Результат завжди супер. Як приготувати паску крафін

13 квітня, 23:03
Паска крафін (ілюстративна фотографія) (Фото:Irina2511/Depositphotos)

Паска крафін (ілюстративна фотографія) (Фото:Irina2511/Depositphotos)

Замість глазурі достатньо просто змастити цукровим сиропом

Я вперше скуштував цей крафін у подруги. Він був просто космічно смачний, тому я одразу попросив його рецепт. Готувати за ним дуже просто і зрозуміло, а результат завжди супер.

Відео дня

Інгредієнти (рецепт на дві форми по 16,5 см)

Крок 1:

  • молоко — 230 г
  • цукор — 25 г
  • сухі дріжджі — 10 г
  • борошно — 25 г

Крок 2:

  • жовтки — 5 великих
  • цукор — 120 г
  • ванільний цукор — 5 г
  • сіль — 2 г
  • вершкове масло — 70 г
  • борошно — 400 — 420 г

Начинка

на першу паску:

  • вершкове масло — 80 г
  • родзинки — 75 г
  • цукатів — 75 г замочити у 20 г коньяку

на другу паску: я робив 150 г шоколадної пасти та 80 г шоколадної крихти (замість цього можна узяти також 80 г вершкового масла та 150 г шоколадної крихти чи дропси)

А тепер готуємо.

У тепле молоко додаю цукор, борошно та сухі дріжджі. Перемішую вінчиком і залишаю у теплому місці активуватись — підійти втричі.

Переливаю суміш у чашу для вимішування, додаю жовтки й борошно, вимішую добре хвилин 8−10, додаю цукор, вимішую 2 хвилини. Потім додаю у 2 прийоми вершкове масло кімнатної температури (не розтоплювати). Готове тісто накриваю рушником і даю постояти та підійти в теплому місці.

Потім ділю на дві частини, трішечки змазую стіл та руки олією та тоненько розтягую тісто. Теплим вершковим маслом обережно змащую тісто, кладу усю начинку, згортаю рулетом, ріжу вздовж навпіл і згортаю равликом. Ставлю у змащену олією форму знов добре підійти (у 3−3,5 рази десь 1,5 години).
Змащую яйцем верх і ставлю у розігріту до 165 градусів духовку на 15 хвилин, а згодом температуру зменшую до 140 і випікаю ще на 30−35 хвилин.

Виймаю крафін і за бажанням можу ще змастити трішки зверху цукровим сиропом (1:1). Смачних експериментів та успіху!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X