Вам сподобається. Як приготувати ґаспачо з персиками
Якщо бажаєте чогось оригінального, цей суп дуже смакує з креветками чи морським гребінцем
Якщо ви такого ще не куштували і обожнюєте холодні супи — необхідно спробувати. Вам сподобається.
Моя пропорція (це вже очищені інгредієнти):
- 300 г томатів
- 300 г персику
- 50 г води
- 10−15 г цукру
- 10 г сік лимону
- 75 г солодкого червоного перцю без шкірки
- 25 г білого хлібу без скоринок
- 12−15 г гірчиці
- 35 г смачної оливкової олії
- Сіль за смаком
- Соус табаско за бажанням
З персиків знімаємо шкірку — або просто маленьким ножем, або спеціальною «економкою», або можно залити окропом, потримати в ньому 45 секунд, далі до холодної води з льодом або просто під холодну воду, і шкірка легко видаляється.
У сотейник кладемо персик, воду, цукор і сік лимону. Доводимо до кипіння і варимо 3−7 хвилин, залежно від зрілості персика — якщо м’який, то достатньо небагато часу і води тоді можна меньше. Готовий персик відставляємо, щоб охолонув.
З томатів також знімаємо шкірку, але їх тримаємо в окропі лише 25−30 секунд.
Червоний перець просто економкою чищу.
Хліб також треба без скоринки.
Все це ми робимо для того, щоб текстура супу була однорідною і без неприємних частинок шкірки з овочів чи хліба.
У ємність поміщаємо усі продукти і добре перебиваємо блендером у однорідну текстуру. Обов’язково куштуємо і при необхідності додаємо сіль чи табаско.
Ставимо до холодильнику, щоб добре охолонув.
Я подаю з невеликою кількістю «гарніру»: шматочками червоного перцю і свіжого персику з оливковою олією і базиліком. Смачно ще зі шматочком хліба чи брускетою. А якщо бажаєте чогось оригінального — цей суп дуже смакує з креветками чи гребінцем.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут