З зеленим манго і молодим буряком. Три легкі салати

17 травня 2020, 23:30
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Особливу увагу приділіть заправці — у деяких салатах вона важливіша за всі інші компоненти

Табуле зі спаржею та кіноа

  • Кіноа (зварений) — 100 г
  • Шпинат — 50 г
  • Томати черрі — 50 г
  • Огірок — 50 г
  • Спаржа — 3−4 шт.
  • М’ята — 10 листочків
  • Кінза — 1 пучок
  • Петрушка — 1 пучок
  • Зелена цибуля — 1−2 пагони
  • Родзинки — 20 г
Відео дня

Від знаменитого близькосхідного табуле тут залишилася тільки ідея.

Кіноа прогріти в сотейнику з оливковою олією. Додати дрібку солі і залити окропом (1 частина кіноа на 2 частини води). Довести до кипіння, під кришкою на повільному вогні варити 10 хвилин. І залишити настоюватися під кришкою ще на 25 хвилин.

Кінці спаржі очистити овочечисткою від плівочок. Нарізати її навпіл і невеликим кубиком. Свіжу спаржу можна їсти сирою, тим паче що зараз сезон якраз у розпалі. У сирої спаржі найбільша кількість корисних елементів.

Родзинки я проварюю в бальзаміку

Томати черрі розрізати навпіл, огірок нарізати кубиком. Шпинат порізати. Всю зелень дрібно порубати.

Родзинки я проварюю кілька хвилин у бальзаміку, він виходить кислуватий і не дуже солодкий, зате дуже смачний.

Змішати всі інгредієнти. Заправити оливковою олією, лимонним соком і дрібкою солі. Це неймовірні смакові поєднання!

Великий зелений салат із зеленим манго

  • Зелене листя для салату — 100 г
  • Фенхель — 30 г
  • Авокадо — ½ шт.
  • Спаржа — 3−4 шт.
  • Зелений манго — 50 г
  • Гарбузове насіння — 10 г

Я використовую шпинат, руколу, мангольд, рамен — беру приблизно по 25 г кожного виду зелені. Можна додавати всі улюблені листові овочі, зелені і білі. Я люблю в цьому салаті фенхель.

Зелений манго тут слугує приємною додатковою ноткою. Ми дуже часто бачимо в магазині незрілий манго, він якраз годиться для салатів — бо несолодкий, але дає характерний аромат і потрібну кислинку. Нарізаю його за допомогою звичайної овочечистки: спочатку знімаю шкірку, а потім роблю нею ж смужки з манго.

Авокадо і спаржу нарізаю брусочками. Все змішую. І найголовніше в салаті — заправка. Я роблю трюфельну.

Змішати французьку гірчицю, оливкову олію, сік юзу (можна замінити соком лайма), трохи підсолоджувача використовую або сироп агави, або кленовий сироп), а потім додати трохи трюфеля пасти.

На тарілку викласти салат, полити заправкою і прикрасити красивим темним гарбузовим насінням.

Салат з молодим буряком

  • Буряк молодий, невеликий — 2 шт.
  • М’який козячий сир — 50 г
  • Рукола — 25 г
  • Шпинат — 25 г
  • Цикорій — 25 г
  • Смажене насіння соняшнику — 10 г

Буряк запекти цілком до м’якості. Можна почистити, змастити оливковою олією, посолити і кожну головку щільно загорнути у фольгу — після чого запікати до готовності при 180 градусах.

Ще теплий буряк розрізати і викласти на тарілку. Посипати великою кількістю руколи і шпинату, додати листя цикорію. Якщо цикорію немає, можна смужками нарізати фенхель.

На овочі викласти козячий або інший м’який молодий сир. Посипати підсмаженим соняшниковим насінням — вони прекрасно доповнюють цей салат.

І окремо потрібно приготувати заправку, яка тут теж важлива не менше за інші компоненти.

Змішати рідкий мед, зернову гірчицю і малиновий оцет. Якщо малинового оцту немає, використовую пюре замороженої малини і червоний винний оцет. До заправки додати сіль, оливкову олію і кілька крапель олії смаженого кунжуту.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X