Ніжний, як крем. Як приготувати медовик

22 грудня 2020, 23:03

Коржі для такого торта можна спекти заздалегідь — вони зберігаються не менше двох тижнів

Інгредієнти:

  • Мед гречаний — 200 г
  • Цукор — 100 г
  • Яйце велике — 2 шт
  • Масло вершкове — 100 г
  • Сода — 10 г
  • Борошно — 550 г

Все, крім борошна, гріємо на водяній бані до появи піни — тобто приблизно до 60 градусів. Потім всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто.

Відео дня

Даємо тісту охолонути на столі під плівкою, і поки ще ледь тепле, ділимо на п'ять частин і розкатуємо коржі. Важливо, щоб вони були дуже тонкими. Вам може знадобитися ще борошно на підпил — близько 100 г.

Свої коржі я розкатую та випікаю відразу на пергаменті. Печу за температури 160 градусів до карамельного кольору — це важливо! Щоб у меді розпався оксиметилфурфурол (хоча останнім часом вважається, що мед можна нагрівати без побоювань, оскільки цієї речовини утворюється дуже мало).

Коржі після охолодження дуже хрусткі та карамельні. До речі, їх можна робити заздалегідь – я зберігав приблизно два тижні в контейнері з щільно закритою кришкою.

На коржі наношу крем:

  • Сметана 20-25% — 600 г
  • Вершки збиті — 400 г (30-35%)
  • Мед — 180 г
  • Сік лимона — 5 г

Змішуємо сметану з медом, додаємо збиті вершки та трохи лимонного соку для кращого смаку.

Збирати медовик бажано відразу в формі: викладаємо коржі та перешаровуємо їх кремом. Даємо настоятися ніч у холодильнику, краще за все накритим плівкою. До ранку торт буде ніжний, як крем. Можна 30% пшеничного борошна замінити на гречане — буде смачно. А зверху полити солоною карамеллю.

Текст публікується з дозволу автора

оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X