Надзвичайно просто. Як приготувати гуакамоле
Традиційно гуакамоле їдять з начос, але його також можна додавати в салати
Приготувати гуакамоле надзвичайно просто. Авокадо треба брати м’який і не темний. Найкраще, коли він мнеться легко, але залишаються щільні кремові частинки. До речі, усі сорти авокадо різні на смак. Я обожнюю хаас. Але спочатку сам рецепт, а далі вже буду давати поради.
Інгредієнти:
- 1 шт авокадо хаас
- 1/3 лайма для соку або ¼ лимону
- 1 ст. л. білої або зеленої або червоної цибулі
- 1/3 стиглого томата чи 2−3 томати чері
- половина пучка кінзи
- добра дрібка солі
- перець гострий зелений — халапеньйо
- 1 ст. л. олії
Приготування:
1. Дрібно посікти цибулю і добряче полити її соком лайма чи лимона. Нехай замаринується, бо цибуля у нас не солодка, а гостренька.
2. Порізати дрібно томати та посікти листя кінзи.
3. Подрібнити гострий перець. Зазвичай беру середньої гостроти.
4. Розрізати авокадо навпіл, встромити ножа у кісточку і витягнути її, провертаючи ніж. Далі м’яку частину виймаємо ложкою і переминаємо виделкою.
5. Все змішати, посолити, додати олію. Я в захваті від смаку іспанської оливкової олії сорту Арбекіна — вона м’яка і ніжна, але неймовірно ароматна.
Далі куштуйте гуакамоле. Можливо, треба ще додати соку лайма чи лимону. Смак має бути насиченим, достатньо солоним, трішечки гострим і приємно освіжаюче кислим. Кислота потрібна, щоб авокадо не темнів швидко, і на смак — традиційно у балансі. Суміш має вийти соковитою й ароматною.
Їсти гуакамоле можна як окрему закуску. Традиційно з начос — це такі особливі чипси з кукурудзяних тортильяс. Також можна додавати як інгредієнт салату або соковитий соус замість олії чи заправки. Дуже смачно на тостах з яйцями та лососем.⠀
Іноді я змінюю інгредієнти. Замість кінзи додаю петрушку, роблю без цибулі й томатів, або перебиваю авокадо блендером до кремової текстури. Смачного вам!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут