За трьома ознаками. Як вибирати авокадо

26 лютого 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Визначити найкращі плоди допоможуть кольор, м’якість та черенок

Може здатися, що авокадо виглядає завжди однаково. Насправді є близько ста його сортів, які відрізняються один від одного вагою (від 100 грамів і навіть до 1,8 кг), формою (округла, овальна, грушоподібна), кольором (від темно-зеленого до темно-фіолетового) і смаком.

Відео дня

На полицях супермаркетів найчастіше зустрічається авокадо сорту Hass, який доступний круглий рік, а також сорти Fuerte, Bacon та Reed, які з’являються восени і взимку.

В наших магазинах зазвичай не вказують сорт авокадо, крім популярного сорту Хасс. Більш звично бачити назву «зелений авокадо», який продають в залежності від калібру — плоди підібрані за розміром та вагою.

Яке авокадо більше підходить до вашого столу?

Старайтеся уникати кам’янистих плодів

Ці фрукти здатні дозрівати. Можна вибирати трохи недозрілі плоди або стиглі, все залежить від того, коли ви плануєте їх вживати.

Авокадо продають найчастіше твердими, недозрілими. Допомагає краще дозріти плоду простий спосіб: потрібно загорнути плід в паперовий пакет і покласти на пару днів в темне місце при кімнатній температурі. Щоб зупинити процес дозрівання, навпаки, необхідно зберігати авокадо в холодильнику.

Як вибрати хороший стиглий авокадо? Це можна зробити за кількома ознаками: кольором, м’якістю та черенку.

1. Перш за все колір шкірки не повинен бути надмірно світлим (це не повністю достиглий плід) або майже чорним (це перестиглий). Крім цього, шкірка плода повинна бути чистою і гладкою, без тріщин і вм’ятин. При виборі авокадо слід уникати плодів з темними плямами.

2. Щоб вибрати хороше авокадо необхідно на нього натиснути. Поверхня пружна, але м’яка, значить, вже можна вживати в їжу. Якщо пальці залишають вм’ятину або плід надмірно м’який — це авокадо не годиться! А твердому плоду авокадо, знадобиться кілька днів на дозрівання. У будь-якому випадку, купуючи авокадо старайтеся уникати кам’янистих плодів — є велика ймовірність, що, перш ніж вони стануть м’якими, встигнуть зіпсуватися. Особливо, якщо на шкірці видно плями.

3. Також варто звернути увагу на стан фрукта на черенці. Добре, якщо під ним колір світло-жовтий, значить, ви зробили правильний вибір. Якщо ж колір темно-коричневий, на жаль, авокадо перезріло, брати його не варто.

Практичні поради: м’якоть швидко темніє на повітрі, тому після того, як розрізали, використовуйте лимонний сік для збереження кольору. З цієї ж причини страви з авокадо не можна готувати заздалегідь, їх необхідно з'їсти після приготування.

Коли берете авокадо, його середня вага 180 — 220 г. Відніміть 30 г на вагу кісточки і шкірки — чиста м’якоть складе 150 — 190 г.

У день добре з'їдати м’якоть одного середнього авокадо. Його можна покласти в салат або намазати на цільнозерновий хліб. Авокадо додає ситості. Однак, хочу нагадати, що це жирний продукт, тому будьте помірні!

Варто вводити його в свій раціон і готувати страви з авокадо в головній ролі.

П’ять ідей салату з авокадо

1. Авокадо + яйце + огірок + цибуля + петрушка

2. Авокадо + м’ясо курки + перець + огірок + зелена цибуля

3. Авокадо + помідор + огірок + цибуля + петрушка

4. Авокадо + сир + буряк + спеції + оливкова олія

5. Авокадо + тунець + огірок + зелена цибуля + петрушка

Текст публікується з дозволу авторки

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X