Розкішний. Німецький рецепт гарбузового кекса із зимовими прянощами та чорним шоколадом

Food&Drink

18 листопада 2023, 02:33

Однією з основних привабливостей пряного гарбузового кексу, зокрема є його аромат — теплий і неповторний. Тому не в, що восени солодкі страви з гарбузом вирізняються особливою популярністю.

Аналогічно тому, як кориця та спеції є символами Різдва, гарбузи стають неофіційним атрибутом осені! Цей соковитий гарбузовий кекс зі спеціями може вважатися маленькою одою гарбуза, оскільки гіркий шоколад ідеально з ним поєднується. Варто зазначити, що німці вирізняються майстерністю у виготовленні цих кексів. Ділимося рецептом від кондитерки, фуд-фотографині Юлії Куббелер, яка веде блог Julias Torten und Törtchen

Гарбузовий пиріг з прянощами та темним шоколадом

Інгредієнти:

  • 180 г м’якого вершкового масла + ще трохи для змазування форми
  • 350 г борошна + ще трохи, щоб присипати форму
  • 4 яйця кімнатної температури
  • 1 пачка ванільного цукру
  • 125 г коричневого цукру
  • 125 г білого цукру
  • 340 г гарбузового пюре
  • 2,5 ч. ложки розпушувача
  • 1,5 ст.л гарбузової спеції
  • 175 г пахти
  • 100 г горіхів (наприклад, волоських або мигдалю) + ще 30 г для прикраси
  • 150 г чорного шоколаду + 150 г для глазурі
  • 10 г гарбузового насіння для прикраси
  • 1 щіпка солі

Зробіть свої власні гарбузові спеції: 1 ч. л кориці, ½ ч. л суміші імбиру, 1 щіпки суміші гвоздики, 1 щіпки суміші мускатного горіха

Спосіб приготування:

  1. Занурте форму для торта в теплу воду на 10−15 хвилин, а потім висушіть її в середині. Далі промастіть її м’яким вершковим маслом, а потім обсипте борошном, повертаючи форму, щоб забезпечити рівномірне покриття, і видаліть лишнє борошно.
  2. Потім змішайте обидва види цукру, ванільний цукор і сіль з маслом до отримання кремоподібної маси, додаючи поступово яйця.
  3. Змішайте гарбузове пюре з пахтою, борошном з розпушувачем і гарбузовими спеціями. Поетапно додавайте гарбузову суміш до маси з яйцями та цукром, чергуючи з сухими інгредієнтами і перемішуйте.
  4. Додайте волоські горіхи, розлийте тісто в форму і помістіть у нерозігріту духовку. Випікайте кекс приблизно 80 хвилин при температурі 175 °C, перш ніж витягти, перевірте готовність за допомогою зубочистки або сірника.
  5. Якщо необхідно, закрийте кекс алюмінієвою фольгою, щоб уникнути перегортання на поверхні.
  6. Після випікання залиште гарбузовий кекс охолонути протягом 20 хвилин, а потім обережно переверніть його.
  7. Для шоколадної глазурі розрубайте залишений шоколад, розтопіть його на водяній бані і полийте торт. Посипте готовий кекс із гарбуза горіхами і гарбузовим насінням.

Редактор: Альона Дука

Інші новини

Всі новини