Розкішний. Німецький рецепт гарбузового кекса із зимовими прянощами та чорним шоколадом
Food&Drink18 листопада 2023, 02:33
Однією з основних привабливостей пряного гарбузового кексу, зокрема є його аромат — теплий і неповторний. Тому не в, що восени солодкі страви з гарбузом вирізняються особливою популярністю.
Аналогічно тому, як кориця та спеції є символами Різдва, гарбузи стають неофіційним атрибутом осені! Цей соковитий гарбузовий кекс зі спеціями може вважатися маленькою одою гарбуза, оскільки гіркий шоколад ідеально з ним поєднується. Варто зазначити, що німці вирізняються майстерністю у виготовленні цих кексів. Ділимося рецептом від кондитерки, фуд-фотографині Юлії Куббелер, яка веде блог Julias Torten und Törtchen
Гарбузовий пиріг з прянощами та темним шоколадом
Інгредієнти:
- 180 г м’якого вершкового масла + ще трохи для змазування форми
- 350 г борошна + ще трохи, щоб присипати форму
- 4 яйця кімнатної температури
- 1 пачка ванільного цукру
- 125 г коричневого цукру
- 125 г білого цукру
- 340 г гарбузового пюре
- 2,5 ч. ложки розпушувача
- 1,5 ст.л гарбузової спеції
- 175 г пахти
- 100 г горіхів (наприклад, волоських або мигдалю) + ще 30 г для прикраси
- 150 г чорного шоколаду + 150 г для глазурі
- 10 г гарбузового насіння для прикраси
- 1 щіпка солі
Зробіть свої власні гарбузові спеції: 1 ч. л кориці, ½ ч. л суміші імбиру, 1 щіпки суміші гвоздики, 1 щіпки суміші мускатного горіха
Спосіб приготування:
- Занурте форму для торта в теплу воду на 10−15 хвилин, а потім висушіть її в середині. Далі промастіть її м’яким вершковим маслом, а потім обсипте борошном, повертаючи форму, щоб забезпечити рівномірне покриття, і видаліть лишнє борошно.
- Потім змішайте обидва види цукру, ванільний цукор і сіль з маслом до отримання кремоподібної маси, додаючи поступово яйця.
- Змішайте гарбузове пюре з пахтою, борошном з розпушувачем і гарбузовими спеціями. Поетапно додавайте гарбузову суміш до маси з яйцями та цукром, чергуючи з сухими інгредієнтами і перемішуйте.
- Додайте волоські горіхи, розлийте тісто в форму і помістіть у нерозігріту духовку. Випікайте кекс приблизно 80 хвилин при температурі 175 °C, перш ніж витягти, перевірте готовність за допомогою зубочистки або сірника.
- Якщо необхідно, закрийте кекс алюмінієвою фольгою, щоб уникнути перегортання на поверхні.
- Після випікання залиште гарбузовий кекс охолонути протягом 20 хвилин, а потім обережно переверніть його.
- Для шоколадної глазурі розрубайте залишений шоколад, розтопіть його на водяній бані і полийте торт. Посипте готовий кекс із гарбуза горіхами і гарбузовим насінням.