Без маринаду. Два способи зробити будь-яке м’ясо м’яким і соковитим

26 вересня 2024, 16:04

Два прості способи дозволять зробити жорстке м’ясо м’яким та соковитим не змінюючи його природний смак.

Маєте жорсткий шматок м’яса та побоювання про те, що смачна страва з нього не вдасться? Даремно переживаєте. Досвідчені кулінари знають два способи, завдяки яким м’ясо гарантовано стає м’якішим та соковитішим.

Реклама

Як зробити м’ясо м’яким та соковитим

Морська сіль

Візьміть морську сіль великого помелу та натріть нею шматок м’яса. Потім покладіть його у зручну ємність та поставте у холодильник приблизно на годину, не більше. За цей час сіль проникне в усі волокна, зволожуючи та пом’якшуючи їх. При цьому м’ясо не втратить соковитість. Після того, як м’ясо полежить у холодильнику, дістаньте його та за допомогою ножа або звичайної води позбавтеся від солі та приступіть до запланованого приготування.

Алкогольні напої

Для того щоб м’ясо не вийшло сухим або жорстким під час приготування, в нього можна додати алкоголь. Вино та коньяк сприятимуть появі особливого аромату, а горілка не змінить натуральний смак м’яса. В середньому на 1 кг м’яса необхідно 50 мл алкогольного напою.

Показати ще новини