Ви не знали. Лайфхак, якому 100 років: як варити яйця, щоб шкаралупа злітала сама

31 січня 2024, 04:45

Яйця — це універсальний продукт, який використовується в найрізноманітніших стравах. Але часто виникає проблема: як швидко очистити яйця, щоб вони не розвалилися і не втратили свій зовнішній вигляд?

Шеф-кухар і кулінарний блогер Стівен Пеннінгтон на своєму каналі поділився простим трюком, як легко очистити яйця. Як він зазначив цьому лайфхаку вже понад 100 років.

Реклама

Вибирайте старі яйця

Старі яйця легше очистити, ніж свіжі. Вони мають товстішу оболонку, яка відходить від білка і жовтка. Щоб визначити, наскільки старим є яйце, подивіться на його юліанський термін. Це число, яке позначає, скільки днів минуло з моменту знесення яйця. Яйця з юліанським терміном від 7 до 10 днів будуть легше очищатися.

Варіть яйця круто

Щоб яйця легко чистилися, їх потрібно варити круто. Для цього помістіть яйця в каструлю з холодною водою і доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь, і варіть яйця протягом 10 хвилин. Після варіння опустіть яйця в холодну воду на 5 хвилин, щоб вони охололи.

Розбийте яйця

Після того як яйця охолонуть, розбийте їх по одному в миску. Розбивайте яйця акуратно, щоб не пошкодити білок.

Очистить яйця

Щоб очистити яйця, почніть з того, що зніміть більшу частину шкаралупи руками. Потім візьміть яйце в одну руку і покладіть його під струмінь холодної води або опустіть і очистить у мисці з водою.

Показати ще новини