Смажимо та заправляємо. Три простих способи заощадити олію

Рослинна олія (Фото:AntonMatyukha / depositphotos)
Рослинна олія потрібна для приготування багатьох гарячих страв та як заправка для салатів.
Для того, щоб скоротити витрати рослинної олії, необов’язково відмовлятися від улюблених продуктів. Достатньо знати, як використовувати її у меншій кількості.
Як правильно економити олію
1 Заглушка у пляшці. Досі не всі знають про те, що заглушку, яка знаходиться під кришкою пляшки з олією, не потрібно викидати. Вона зроблена не тільки для того, щоб олія не виливалася з пляшки, а й для того, щоб можна було зробити дозатор. Для цього необхідно зняти кришку з кільцем, перевернути її зворотним боком та помістити назад у пляшку. Переконайтеся, що вона розташована горизонтально та акуратно просуньте одну сторону кришки до утворення невеликого отвору. Дозатор готовий.
2 Розпилювач. Заздалегідь підберіть кришку з розпилювачем, яка підійде для пляшки рослинної олії. Або знайдіть пляшку з розпилювачем, в яку її переливатимете. Розпорошуючи олію ви в рази заощаджуєте її витрати.
3 Силіконовий пензлик. Кулінарний силіконовий пензлик також допоможе заощадити олію при підсмажуванні продуктів. Налийте трохи олії на сковороду і розподіліть її пензликом по дну. Тепер ваша їжа не буде надто жирною.
Виявляється, олію можна використовувати не тільки в кулінарії. З її допомогою можна зробити свічку, яка горить весь вечір, а також видалити суперклей з пальців рук та виправити колір волосся при фарбуванні хною в домашніх умовах.