Коштує своїх грошей. На якій олії найкраще готувати їжу

23 вересня, 11:36
Ексклюзив НВ
Річар Хоффман: «Оливкова олія першого холодного віджиму — найкорисніша з усіх рослинних жирів, що використовуються в кулінарії» (Фото:photodesign/Depositphotos)

Річар Хоффман: «Оливкова олія першого холодного віджиму — найкорисніша з усіх рослинних жирів, що використовуються в кулінарії» (Фото:photodesign/Depositphotos)

Цей продукт має цілу низку благотворних ефектів на здоров’я

Людям, які стежать за фігурою або прагнуть дотримуватися більш здорового харчування, часто радять звертати увагу на те, скільки олії вони використовують під час приготування їжі. Але це не означає, що потрібно повністю виключити олії зі свого раціону. Зокрема, тому що оливкова олія першого холодного віджиму (extra virgin olive oil, EVOO) має безліч переваг для здоров’я.

Відео дня

Численні дослідження показали, що споживання оливкової олії — і насамперед оливкової олії першого холодного віджиму — має низку позитивних ефектів на організм. Так, наприклад, Spanish Predimed study айбільше рандомізоване контрольне дослідження з усіх, коли-небудь присвячених середземноморській дієті) показало, що у жінок, які дотримувалися середземноморської дієти, яка включає в себе EVOO, ризик розвитку раку грудей був на 62% нижче, ніж у тих, яким порекомендували дотримуватися дієти з низьким вмістом жиру.

Експерти, які після цього вивчили кілька наукових праць, присвячених середземноморській дієті та її впливу на хронічні захворювання, дійшли висновку, що основна причина, чому цей тип харчування захищає від раку грудей, пов’язана з оливковою олією першого холодного віджиму. Є також докази того, що цей продукт може захистити від діабету 2 типу та, можливо, навіть від хвороби Альцгеймера.

Так що ж робить оливкова олія першого холодного віджиму найкорисніших із усіх рослинних жирів, що використовуються у кулінарії? Відповідь треба шукати у її складі.

Показати ще новини
Радіо НВ
X