Готова до використання. Як самостійно приготувати натуральні бульйонні кубики та інші ідеї заготівлі зелені на зиму
Кулінарний гуру Нового каналу, шеф і суддя шоу На ножах Алекс Якутов розповів про три практичні способи зберігання зелені на зиму.
Влітку свіжої зелені дуже багато, і коштує вона недорого. Тому досвідчені господині роблять заготівлі на зиму. Ми знаємо, що запашні трави можна заморозити, засушити чи засолити. Але Шеф, експерт реаліті Нового каналуНа ножах Алекс Якутов порадив зробити більш оригінальні заготовки зелені.
Спосіб № 1: Духмяне масло
«Цей варіант ідеально підійде для вже готових страв: масло з зеленню можна додавати до картоплі, вареників, пасти тощо. Це дуже смачно, а який аромат буде на кухні!» — ділиться Алекс Якутов.
Інгредієнти
· кріп — 200 г
· базилік — 200 г
· вершкове масло — 200 г
· сіль — за смаком
· перець чорний мелений — за смаком
Приготування
1. Заздалегідь дістаньте масло з холодильника, щоб полежало: воно має бути м’яким.
2. Ретельно помийте базилік і кріп. Дрібно наріжте зелень разом зі стеблами.
3. Висипте нарізану зелень в ємність. Додайте масло й перемішайте.
4. Розділіть суміш на рівні частини. Викладіть їх на харчову плівку і загорніть у формі ковбаски.
5. Покладіть їх у морозилку та залиште до повної заморозки.
Спосіб № 2: Духмяна сіль
«Для неймовірного аромату можна додати дві столові ложки цієї солі під час приготування супу або борщу», — зазначає шеф Нового каналу.