Культовий продукт. Як засолити сало в банці для тривалого зберігання

26 вересня, 21:56
Сало можна тривалий час зберігати — воно не втратить поживних властивостей і користі (Фото:Depositphotos / mallivan)

Сало можна тривалий час зберігати — воно не втратить поживних властивостей і користі (Фото:Depositphotos / mallivan)

Сало — універсальний продукт, який довго зберігається у холодильнику чи льоху та не втрачає при цьому свої поживні якості. Головне — знати правила зберігання.

В далекому минулому сало вважалося їжею бідняків. Таке ставлення до продукту тривало доти, доки його не навчилися консервувати. Використання спецій, розсолів при приготуванні та виявлені вітаміни Е, D, А взагалі звели його в ранг делікатесу. До того ж вчені відкрили корисні властивості сала. Воно, наприклад, містить до 45% олеїнової кислоти (в оливковій олії її до 64%).

Відео дня

Як вибрати сало для засолювання

При купівлі сала важливо звернути увагу на його колір. Свіжий продукт гарної якості має білий або трішки рожевий колір. Він має виглядати однорідним та без сторонніх запахів.

Найдовше зберігається засолене сало. Воно може панувати на вашому столі від двох тижнів до чотирьох місяців або, навіть року.

Сало в розсолі - класичний рецепт в банці

Перед приготуванням зверніть увагу на товщину шматка. Він має бути від трьох до шести сантиметрів.

На 1 кг сала необхідно взяти 1 л води, близько 200 г солі, перець горошком, часник та лавровий лист на свій смак.

Добре промите сало треба позбавити від сукровиці. Якщо вона не хоче відходити, шматок краще замочити на кілька годин до приготування у звичайній воді. Не забувайте протерти шматок після замочування.

Зручні для укладання в банку шматочки необхідно прокласти перцем, часником та лавровим листом і залити остудженою кип’яченою водою з сіллю.

Сало у розсолі закривають кришкою та лишають відстоятися при кімнатній температурі протягом кількох днів. Потім прибирають у холодильник.

Скільки можжна зберігати сало в банці?

При температурі від 0 до +6°С сало зберігається шістдесят днів. При заморожуванні до -8°С воно лишиться свіжим три місяці. Тим, хто бажає смакувати засоленим салом протягом року важливо зберігати його при температурі від -15°С до-30°С.

Показати ще новини
Радіо НВ
X