Українська автентика. Рецепт печива гомула від Євгена Клопотенка
Євген Клопотенко продовжує ділитися унікальними автентичними рецептами найкращих українських страв.
Як приготувати фірмовий десерт Євгена Клопотенка — печиво гомула
Інгредієнти
- Вівсяне борошно — 75 г
- Пшеничне борошно — 175 г
- Вершкове масло — 50 г
- Яблуко — 2 шт.
- Яйце — 4 шт.
- Цукор — 80 г
- Вершкове масло — 20 г
Спосіб приготування
75 грамів вівсяного борошна та 175 грамів пшеничного борошна потрібно поєднати в одній ємності та просипати через дрібне сито, далі додаємо 50 грамів вершкового масла, два запечених яблука, які попередньо потрібно перебити в пюре та перетерти через сито. Гарно розмішуємо, додаємо два яйця та 50 грамів цукру, ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Розкочуємо тісто та вирізаємо коржики — має вийти 9 — 10 гарних коржиків. Для соусу беремо два жовтки, поєднуємо з 30 грамами цукру, а також 20 грамами вершкового масла. Гарно замішуємо на паровій бані до однорідності. Відправляємо соус в холодильник на 10 хвилин. Якщо лишити соус в холодильнику довше, він може розшаруватись. Випікаємо печиво Гомула в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.