Відтінок, післясмак і консистенція. Сім порад і секретів, які допоможуть вибрати якісний мед

1 серпня 2019, 03:21
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Розповідаємо, що потрібно знати, щоб купити мед, не витративши гроші даремно, і як його перевірити

Мед — відмінна альтернатива цукру. Його додають у випічку, молочні та фруктові десерти, а також напої. Продукт надає готовим стравам особливого присмаку та насиченого аромату, важливо лише вибрати мед хорошої якості. Ось корисні поради, як це зробити.

Відео дня
вибираємо справжній мед, смачний і корисний (Фото: pixabay)
вибираємо справжній мед, смачний і корисний / Фото: pixabay

Яким повинен бути гречаний мед

Вирішили купити мед із гречки? Насамперед зверніть увагу на його колір. Цей вид має багату гамму відтінків: від насиченого коричневого до червоного та бурого. Якісний натуральний продукт пахне квітами гречки, а якщо ви не знайомі з цим ароматом, то він трохи схожий на гречану кашу. І радимо обов’язково спробувати мед перед купівлею, оскільки основною відмінністю хорошого гречаного меду є характерна гірчинка.

Липовий мед і що потрібно про нього знати

Мед із липи — один із найпопулярніших. Він відрізняється багатим золотистим відтінком і м’яким ароматом. Смак якісного липового меду неможливо сплутати ні з чим: він має яскраво виражену різку нотку, чимось схожу на м’ятну.

Квітковий мед: корисні поради для підбору

При підборі цього виду ласощів колір вже не має великого значення, оскільки квітковий мед відрізняється величезним спектром відтінків: від світло-бурштинового до насиченого коричневого. Набагато важливіше, щоб у продукту був пряний квітковий аромат, який відрізняє його від інших видів. Та й спробувати на смак теж варто: справжній мед має «фірмовий» довгий післясмак.

хороший мед має щільну тягучу текстуру (Фото: pixabay)
хороший мед має щільну тягучу текстуру / Фото: pixabay

Акацієвий мед — найароматніший і вишуканий

Цей бджолиний продукт особливо цінується, його часто обирають для дітей, як неалергенний. Мед акації відрізняється світлим, іноді навіть білим кольором, а також повною відсутністю характерної для меду гіркуватості. Зверніть увагу на консистенцію — справжній мед із акації досить тягучий і рідкий, кристалізується повільно і тому довго залишається прозорим. До речі, цей ефект досягається завдяки зниженому вмісту сахарози і підвищеному — фруктози.

Як перевірити мед

Принісши додому баночку з солодким вмістом, не полінуйтеся провести перевірку покупки. Для початку занурте в нього ложку і переконайтеся, що продукт тягнеться за нею однорідною тягучою цівкою. В’язкість і щільність меду — основні властивості меду, на які варто звернути увагу. А якщо буде бажання, можна провести кілька нескладних дослідів. Найпростіший — капнути трохи йоду в блюдце з медом. Якщо посиніє, значить недобросовісний виробник додав крохмаль.

Ще один спосіб — нагріти дріт і опустити в банку. Після вилучення на ньому не повинно залишитися вузьких неоднорідних частинок.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X