Вишукана Масляна. Рецепти млинців від відомих кухарів
Щорічно в українських сім'ях відзначають одне з найбільш «смачних» свят - Масляну.
Споконвіку головним атрибутом Масляної, крім опудала, вважаються ароматні і смачні млинці. Щоб порадувати друзів і рідних чимось новеньким, НВ представляє улюблені рецепти млинців і оладок від відомих кухарів.
Вольфганг Пак - знаменитий австрійський шеф-кухар, ресторатор, бізнесмен і законодавець кулінарної моди. Щорічно шефствує на кухні Губернаторського балу, який проводиться в Голлівуді після церемонії вручення премії Оскар.
Десертні оладки
Інгредієнти
- 3 склянки борошна
- 1,5 ст. л розпушувача тіста
- 2 ч. л соди
- півсклянки цукру
- чверть чайної ложки солі
- 4 яйця
- 3 склянки знежирених вершків
- півсклянки розтопленого вершкового масла
Приготування
1. Змішайте борошно, розпушувач, соду, цукор і сіль у мисці. Візьміть іншу ємність і збийте яйця з вершками і маслом.
2. Поступово додаючи борошно, збийте суміш до потрібної консистенції.
3. Візьміть чавунну сковороду, або іншу сковороду з товстим дном, і нагрійте на середньому вогні. Після того, як вона добре прогріється, викладіть тісто столовою ложкою і гарненько просмажте з двох боків до утворення скоринки.
4. Подавайте з джемом, сметаною або шоколадною пастою.
Масляна 2018. Вісім помилок під час приготування млинців, і як їх виправити
Джеймі Олівер - англійський кухар, ресторатор, телеведучий і автор безлічі кулінарних книг. Входить в топ кращих кухарів світу.
Американські панкейки
Інгредієнти
- 3 великих яйця
- 115 г борошна
- 1 ч. л з гіркою розпушувача
- 140 мл молока
- дрібка солі
Приготування
1. Відокремте жовтки від білків та в окремій мисці змішайте їх з борошном, розпушувачем і молоком.
2. Збийте білки з сіллю до утворення піни, після чого додайте раніше приготовану суміш.
3. Поставте на середній вогонь сковороду з антипригарним покриттям. Після того, як вона прогріється, налийте трохи тіста і почекайте, поки знизу утвориться золотава скоринка. Також, на цьому етапі можна додати в панкейки ягоди або фрукти за смаком. Далі обсмажте з іншого боку.
4. Подавайте з шоколадом, варенням, сиропом або просто з фруктами.
Гордон Рамзі - відомий британський шеф-кухар, удостоєний 16 зірок Мішлен. Також є ведучим безлічі телевізійних програм і автором кулінарних книг.
Млинці з шоколадним соусом
Інгредієнти
Для тіста знадобиться:
- 100 г борошна
- 25 г какао-порошку
- чверть чайної ложки солі
- 2 яйця
- 1 ст. л розтопленого вершкового масла
- 300 мл молока
Для шоколадного соусу потрібно:
- 100 г чорного шоколаду
- 15 г вершкового масла
- 1,5 ст. л меду
- 70 мл молока
Приготування
1. У глибокій мисці збийте яйця з маслом і молоком. Після, в окремій посудині перемішайте борошно, какао-порошок, цукор і сіль. В отриманій суміші зробіть воронку і влийте збиті яйця. Гарненько збивши інгредієнти, поставте тісто на 30 хвилин у холодильник.
2. Прогрійте сковороду для млинців на вогні і змастіть дно вершковим маслом. Печіть млинці з двох сторін до золотистого кольору.
3. Щоб приготувати шоколадний соус, спершу слід розтопити шоколад на водяній бані, додавши масло і мед. Після утворення однорідної маси, зніміть його з вогню і поступово змішайте з молоком.
4. Перед подачею полийте млинці соусом. Також, можна прикрасити цукровою пудрою або улюбленими фруктами.
Єлизавета Глинська - відомий український кухар і фіналістка другого сезону кулінарного шоу "Мастершеф".
Ажурні млинці
Інгредієнти
- 500 мл теплого молока
- 250 мл газованої води кімнатної температури
- 250 г борошна
- 3 яйця
- 2 ст. л цукру
- 3 ст. л рослинного масла
- 1 ч. л соди
Приготування
1. Спочатку збийте яйця з цукром і додайте соду, погашену оцтом. Невеликими порціями поступово підмішайте всю просіяну муку. Далі додайте молоко, рослинне масло і добре перемішайте. Влийте воду, знову перемішайте і дайте настоятися десять хвилин.
2. На середньому вогні розігрійте млинцеву сковороду. Безпосередньо перед випіканням змастіть маслом дно.
3. Подавайте млинці з улюбленими начинками.
Слідкуйте за найцікавішими новинами розділу НВ STYLE у Facebook