Масниця 2022. Вісім помилок під час приготування млинців, і як їх виправити

17 лютого 2022, 03:31

28 лютого в Україні почнуть святкувати Масницю: готувати млинці, ходити один до одного в гості, проводити зиму та зустрічати весну.

Вирішивши спекти тонкі, ніжні та ароматні млинці на Масницю, Масляну, багато з нас стикається з тим, що млинці рвуться, не перевертаються на сковороді або ж виходять занадто товстими.

Відео дня

Щоб проблем із випіканням млинців у вас не траплялося, НВ Лайф перераховує найпоширеніші факапи під час смаження млинців і розповідає, як зробити ідеальні млинці.

Вісім помилок під час приготування млинців

Млинці рвуться

Причин того, що млинці не хочуть перевертатися і рвуться, може бути декілька.

По-перше, це неправильні пропорції інгредієнтів. Якщо ви додали до тіста занадто багато борошна, тісто буде густим, млинці вийдуть товстими і пухкими, будуть важко перевертатися і можуть порватися. Щоб вирішити проблему, влийте в тісто трохи молока або води. Якщо ж у тісті, навпаки, мало борошна і багато молока, воно вийде дуже рідким і теж буде рватися.

По-друге, варто пам’ятати, що клейку здатність тісто для млинців отримує, трохи постоявши. Не виливайте тісто на сковороду одразу ж, як ви його замісили. Почекайте 10−15 хвилин. Деякі господині залишають тісто для млинців на кілька годин або на ніч і тільки потім приступають до смаження.

По-третє, переконайтеся, що сковорода добре розігріта перед початком випікання. Млинцеве тісто слід виливати виключно на розпечену, а не на теплу, сковороду. Інакше тісто буде розповзатися і рватися.

Млинці прилипають до сковороди

Якщо млинці прилипають до сковороди, можливо, використовується неправильна сковорода. Краще за все для смаження млинців підходять чавунні сковорідки і спеціальні пательні для млинців.

Крім того, щоб млинці не прилипали, не забувайте через кожні три-чотири млинці змащувати сковороду жиром. Також ще під час замішування тіста варто додати до нього дві ложки рослинної олії.

Млинці пригорають

Щоб млинці не пригорали, як і в попередньому пункті, необхідно обирати правильну сковороду, змазувати її жиром і додавати до тіста олію. Також стежте за кількістю доданого в тісто цукру. Якщо з цим інгредієнтом переборщити, млинці будуть підгоряти.

У млинцях є грудочки

Грудочки з’являються тоді, коли борошно в тісто додається не поступово, а одразу. Крім того, не забувайте обов’язково просіювати борошно через сито. Якщо грудочки все-таки утворилися, додайте в тісто трохи молока і перемішайте, використовуючи вінчик або міксер.

Млинці виходять дуже товстими

Млинці виходять товстими, коли тісто дуже густе. В ідеалі тісто для млинців повинне нагадувати рідку сметану. Якщо ви всипали забагато борошна, розбавте тісто водою або молоком.

Млинці виходять «гумовими»

Жорстку, «гумову» текстуру млинці набувають тоді, коли тісто занадто довго і ретельно перемішувалося. Краще залишити в тісті трохи грудочок, які при випіканні зникнуть самі, ніж отримати млинці, які важко жувати.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Млинці виходять сухими і ламкими

Щоб млинці на Масляну не вийшли сухими і ламкими, регулярно змащуйте олією сковороду. Ще один секрет смачних і несухих млинців — змащувати кожен підсмажений млинець шматочком вершкового масла.

Млинці занадто бліді

Якщо ваші млинці виходять блідими, а хочеться, щоб вони були рум’яними, просто додайте вогню під сковородою. Але слідкуйте при цьому, щоб млинці не підгоріли.

Показати ще новини
Радіо NV
X